--->: GÜMÜŞDERE BELEDİYESİ (MERKEZ)
İsmail DOĞAN hayırlı işler arkadaşım ya güzel diyorsun 1993 te yapılan nufus sayımında biz birader ben hanım çocuk dört kişi biz köyde yazıldık bu zamana
kadar ben ne nufusumu nede seçmen listesindeki kaydımı iki sene önceyekeder köyden aldırmadım ama sakarya Hendek belediyesinin almış olduğu bir karar var Adrese dayalı seçimle beraber hendek te oturup ta kaydı hendek te olmayanlara Su aboneliği,elektirik aboneliği İnternet aboneliği çocukların okul kaydı gibi hayati konularda yasak getirildi adamlar diyorki hendekte oturuyorsan benim belediyemin hizmetlerinden yararlanıyorsan nerde yazılırsan yazıl ama ben burda olmadığı sürece sana bütün bu hizmetleri yasaklıyorum diyor.Benim kaydı yapmadan çocukları okula almadılar.Ama seçimde ben bir ay izin alıcam izin adresini köyü göstericem ve oyumu köyde müsafir seçmen olarak kullanacağım.
Nufus olarak kamuda çalışanlar nerde olursa olsun nufusu köye yazdıramazar.Mehmet Hocamın dediği gibi köyde 80 hane varmış yazılmayan bunların birer tane diyor cocuğu olsa 160 kişi eder birde sivasta tepki için yazılmayan o kadar insan var onların yazılmaları sonucu bu olay çözülür.Zaten bu hafta yasa Meclisten çıkıyor ben takip ediyorum bakalım bizim köy ne olacak ben seni haberdar ederim belediyeliğe devammı yoksa mektep tatil mi.Üç mahalle merkeze bağlı muhtarlık olarak yoluna devam eder ne var ne yok Mahalli idareler Sivas İl müdürlüğü gelir toplar götürür.Buda benim çok zoruma gidiyor inşallah menfi karar çıkarda verilmiş hak geri alınmaz mantığı ile yolumuza devam ederiz başarılar.
|