Alıntı:
adislibekir Nickli Üyeden Al?nt?
Hayırlı Günler Hemşerilerim.....14 ŞUBAT 2008
BÜTÜN GÜMÜŞDERELİLERİN OKUMASI VE YANLIŞLARIMI TENKİT ETMELERİ DİLEĞİ İLE.........Eski Osmanın Oğlu Bekir PINARBAŞI.
Sevgili Gümüşdere Beldesi sakinleri 2007 yılında yapılan adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Nüfusu 2000 nin altına düşen Belde Belediyelerinin kapatılması amaçlanıyor yasa Tasarısı Şa anda Mecliste bu hafta karara bağlanıp Resmi Gazetede yayınlanacak.Bizim Beldemiz 15 Yıllık bir belde 35,40 yıllık beldeler nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılamak,alt yapı hizmetlerini yerine getirme ve hizmet yenileme işlerini ifa etme halkın yönetime katılmasını denetleme (Bizim Belediyemiz bunu bile beceremedi ya neyse alıştılar her şeyi hazır tavada istiyorlar) yerel demokrasininyaşam biçimi haline gelmesi
gibi çok önemli görevler yapmaktadır......Bizim Belediyemiz olan Gümüşdere belediyesinin bunları yapıp yapmadığı da sorgulanmalıdır,ama belediyemizin göçü durdurabilmesi için yapması gereken şeyler bunlardı...Bazı Belediyelerin nüfus azalmaları Zorunlu göçler,afetler,töreye bağlı kan davaları sonucu olmuştur.Bizim belediyemizde göçün sebebleri karanlık ta kalmaktadır herkes şikayet ediyor ama köyden göçün neden olduğunu çıkıpta yetkili biri sitede anlatıp bizi aydınlatmıyor biz burda bilmeden anlamadan kulaktan dolma yorumlar yapıyoruz.Bazı belediyelerin mesela bizim belediyemizi bilen birleştiren insanların belde belediyesinde görev almaması başkanlığa bu işi yürütebilecek aktif birin,in değilde köy odalarında yapılan pazarlıklarla bu dönem sen bidahaki dönem ben konarım sen beni destekle bende seni köylünün fikri önemli değil mantığı bu günekadar geçerli oldu ve başkanlar böyle seçildi ne kadar başarılı oldular notunu vermeyi size bırakıyorum.Beldede yaşayan gariban seçmen küstürüldü seçim bittikten sonra kimsesi olmayan seçmenler boy hedefi haline geldi evleri taşlandı gece elvlere kurşun atıldı,beldede yaşayan önemli seçmen potansiyeli bu saydıklarım sonucunda sen beni hiçe sayarsan bende sana o koltuk hakkını vermem dedi ve tepki olarak ya nüfusa yazılmadı yada ben kurbette kazandığımı adısta yiyeceğime Sivas ta yerim dedi ve merkeze göçtü,yanlışım varsa bana mesjla bildirin beni yanlışım olan konularda uyarın.....Bunların dışında Nüfus azalması beldelerde yaşayanların tercihi ve kusurlarından değildir aksine maruz kaldıkları bir sonuçtur.Bunu bende gümüşderede yaşayan biri olarak yaşadım.Belediyeden hizmet alma imkanında olan belde sakinleri dönüşüm sonunda bocalayacaklardır Beldeye her ay giren potansiyel olarak önemli bir nakit akışıda duracaktır.Buna bağlı olarak belediyeden ekmek yiyen enaz sekiz hane belli yerlere dağılacak ve önemsiz olsada yine ufak bir göç yaşanacaktır......Kazanılmış bir hak olan Belediyemize sahip çıkılmdı nezamanakadar iş işten geçenekadar Tavukla yumurta misali,Belediyeye sahip çıkmak bütün adıslıların namus borcu olmalıydı belediyenin ise Nufusa orantılı ayakta durabileceğinide birileri anlatmalıydı Belediyede çalışan akıllı geçinen çoktu ama bu kadar ufak ayrıntıyı bile akıl edemeyecek kadar basiretsiz kişilermiş.Şimdiyekadar belediyenin havasıyla biryerlere gelmiş insanların belediyemizin elimizden gitmesinde en fazla katkıları olanlar oldğunu görünce üzülüyorum......Ya kardeşim bizim nufusumuz az değil bizde nufusu Beldede tutacak insanlar olmadığı için kuş kafesten uçtu benim canım buna sıkılıyor benim üzüntüm bundan.
|
Adıslılar bu yazıma henüz hiçbir eleştiri veya övgü alamadım Özdemir hocamdan başka kimse okumamış galiba Demekki benim düşüncelerim doğru ama sizden ricam emeğe saygı gösterinde yazıları okuma zahmetine bari katlanın arkadaşlar.