Alıntı:
Esengül Nickli Üyeden Al?nt?
Ben şöyle cevap vermek istiyorum
Bence gönlünde HAK MUHAMMED ALİ aşkı olan herkes
Bu yazıları okur, ve en azından gönlünde HZ. ALİ aşkı olan okur
Bu yazı ALİ AŞIKLARI İÇİN NEDİRKİ ?
Sitelerde neler yazıyor neler
Daha bu nedirki, o yazıların yanında ?
Ayrıca okumak isteyen zaten okur, ben kimseyede neden okumuyosunuz
Yada neden yorum yazmıyosunuz demiyorumki
Ve zaten okuyan arkadaşlarda var, hatta yorumları bile var 
Kısacası ben HZ. ALİ ye gönül veren herkesin okuduğunu düşünüyorum ( bilmiyorum yanlışmı )
|
Neden okumuyorlar,neden yorum yazmıyorlar demiyorum. Hz. Ali için ne yazılsa azdır ve az olmaya mahkumdurda burada böyle bir platformu daha akılcı kullanmak lazım,gerçekçi olun milletimiz böyle uzun uzun yazıları okumayı sevmez,dert Hz Ali'yi anlatmak,onun örnek hayatından feyz almak ise daha pragmatik davranmalıyız.
Bence böyle uzun yazıların kısa sürede sunulması faydasız bilmiyorum belkide üyelerimiz saatlerini verip tek tek okuyorlardır ancak zannetmiyorum.
Daha kısa ve özlü yazıların peyder pey sunulması çok daha faydalı olur.
Alıntı:
Esengül Nickli Üyeden Al?nt?
Güzel can ben size şöyle anlatayım
Alevilik te BATINI VE ZAHİRİ anlamda şiirler yazılır
Yani türkçeye çevirecek olursak
MECAZİ ANLAM denir buna
Kinaye vardır burda
Yani normal sizin sandığınız anlamda kötü yazılmamıştır . . .
ALLAH 'IN BİZLERİ İNSAN-I KAMİLLERDEN AYIRMAMASI DİLEKLERİMLE . . .
|
Doğrusu ben bu şiirde batini bir anlam göremedim,dediğiniz gibi mecaz kullanılmış olabilir ancak ben konu Allah olunca daha hassas olunmasından yanayım.
Batınilik tasavvuf ehlinde vardır ve özü kavrama manasına gelir ve zahirde yanlış görünen bazı eylemler batında hak olabilir.
Bunun en güzel örneği Hallac-ı Mansur'un Allah aşkı ile Enel Hak yani ben Hakkım demesidir.
Bu derin ve çetrefilli bir konu hataya da açık bir alan bu yüzden fazla uzatmak istemiyorum. Şiir halka açık alanlarda yayınlanmaması gereken bir içeriğe sahip,dediğiniz gibi batıni bir manası varsa tasavvuf ilmine vakıf olmayan üyelerimiz tarafından yanlış anlamaya müsat bir konumda ve kaldırılmasından yanayım tabii siz çok daha geniş bir açıklama ile şiirin anlatmak istediğini paylaşırsanız ve akıllarda ki soru işaretlerini cevaplarsanız fitneye yer bırakmamış olursunuz.