Konu: Bat
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 29.02.2008, 17:51   #1
FatihCan
Usta Yiğido
 
FatihCan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
FatihCan Şuan FatihCan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.07.2009 14:15

Üyelik Tarihi: 01.10.2005
Yaş: 40
Mesajlar: 572
Tecrübe Puanı: 745 FatihCan COK SEVILEN BIR KISIFatihCan COK SEVILEN BIR KISIFatihCan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Bat

Bat, Tokat yöresine ait, kısıra benzeyen fakat sulu olan bir yemek. domates rendesi olduğu için suludur, Tokatlılar içine dövülmüş ceviz koyarlar, Sivaslılar ise çok az iyi çekilmiş kıyma koyarlar. sonra da dolma gibi yaprağa sararak yerler.



Malzemeler:

250 gram asma yaprağı

1 bardak yeşil mercimek

1/2 bardak ince bulgur

3 yemek kaşığı salça

2 adet limon

1/2 demet maydanoz

1 demet dereotu

1/2 demet taze soğan

1 adet kuru soğan

50 gram iç ceviz

tuz

karabiber

pul biber




Hazırlanışı:


Mercimekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra 1 gece suda bekletin. Süzüp, tekrar sudan geçirin ve genişce bir tencerede 2 bardak su ilavesiyle yenecek kıvama gelene kadar haşlayın. Çok hafif sulu bırakarak sıcak olarak muhafaza edin.


Bulguru ayıklayıp sıcak suyla yıkayın, süzülmeye bırakın. Salçayı 1 fincan sıcak suda eriyene kadar karıştırın. Limonların suyunu sıkın. Süzülmüş bulgurları, erimiş salçayı ve limon suyunu sıcak mercimeklere ilave edin. Tuzlayıp, biberleyin.


Soğanı ayıklayıp yıkayın, çok küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğanı yeşil kısımlarıyla beraber ince halkalar halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Hepsini mercimekli karışıma katın.


Cevizleri ayıkladıktan sonra robotta irice kıyın. Batın üstüne serpin.

Asma yapraklarıyla beraber servis yapın.
FatihCan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla