Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Al?nt?
Bence geçimsizlik diye bir sorun yoktur.Bu hukuk sisteminde bir gurup içindeki sorunların toplamını kapsayan genel bir söylemdir.
Geçimsizlik kavramının açılımını yapalım;Geçimsizlik aile içinde var olan,başında maddiyata dayanan daha sonrasında kültürel farklılıklar sosyal hayat yaşam tarzı gibi nedenlerden dolayı her iki tarafında ayrı düşdüğü konularda ki ben buna kültür eksikliği olarak adlandırıyorum,kavga ortamı oluşuyor.Bu genelde o insanın o konudaki bilgi eksikliği sonucu iki çift laf edememesi,derdini anlatamaması gibi durumlarda şiddet olarak kendini gösterir.Kavga veya kavga edemeyenlerin sessizlikle beraber içlerinde biriken kinin dışa vurumu geçimsizliğin bir durumu olarak karşımıza çıkar.
En nihayetinde bu durumlara vesile her geçimsizliğin ve diğer şıkları kapsayan ana konu paradır.Zira,günümüz el gördülük yaşam şeklinde,bak ayşe hanım perdesini değiştirdi,vay ahmet bey araba aldı gibi her iki taraf arasında başlayan,maddi imkansızlıklar sonucu bireylerin bilinç altında eziklik-fakirlik gibi olguların bir müddet sonra eşler arasında kutuplaşmalara,bunun sonucunda ise keskin ayrışmalara neden olur.
Tabiki en nihayetinde boşanmalar kaçınılmaz bir hal alır.
|
iyi güzel acıklamısın ama turkıye genelınde bosanmaların % 60 ını okumus ve zengın kesım olusturuyor fakır ve halk arasında cahıl olarak adlandırılan kesımben katılmıyorum tabı kı buna okumamıs kesım lerde bosanma oranı %10
kalan %30luk kısım dakı bosanmaları ıse yurt dısı ve tr den evlen mıs olan kesım olusturuyor malesef bunun bana gore tekbır nedenı var
EVLİLİĞİN GERCEK MANASINI KISILERIN BILMEMESI