Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 17.03.2008, 16:26   #154
efe1058
Tecrübeli Yiğido

efe1058 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

efe1058 Şuan efe1058 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:02

Tecrübe Puanı: 758 efe1058 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

“İman ve İslam’dan rahatsızlar”

Hukuk, kişisel ve toplumsal ilişkileri hak ve adalet ölçüsüyle düzenleyen bir mekanizma… Daha doğrusu olması gereken bu…
Olması gereken bu da, olan ne? Ona bakalım…
Evlere şenlik kapatma davasının ardından televizyonlar, her kesimden görüşler almak için adeta yarış halindeydiler.
Bir TV kanalı, Barolar Birliği başkanına ulaşmıştı.
Yaşanan malum gelişme üzerine değerlendirmeler yapan bu özne, hukuk kavramının yüzünü kızartan ve saç baş yolduran yorumlar yapmaktan imtina etmiyordu. Akıllara durgunluk veren ve her kelimesi buram buram ideoloji kokan bu yaklaşımların, Barolar Birliği başkanı sıfatı taşıyan bir şahsın ağzından çıkıyor olması, başlı başına bir fecaatti doğrusu.
Hukukun, ideolojik bir tavrın nesnesi haline nasıl getirilebileceğini, bu özne sayesinde anlamış olduk…
Kerameti kendinden menkul bu STK başkanının şahsında tüm jakobenleri, zihinleri zifiri karanlık ama aydın diye geçinen tüm elitist kalemşorları ve sözde hukukçuları ayıplamakla yetiniyor, hiçbir işe yaramayan safsatalarıyla baş başa bırakıyorum.

Başka bir kanal, Yargıtay onursal başkanı Sami Selçuk’la görüşüyordu. ‘Ben’ dedi, Bay Selçuk, ‘Açılmış bir dava üzerine yorum yapmam!’
Allah Al1ah!
Hukuk olgusunun üzerine tüy diken bir eylem, hukuki kaygılar münasebetiyle yorum dışı tutuluyordu ve bunu, hukuki formasyonu herkes tarafından takdir edilen bir zat yapıyordu.
Tamam, Bay Selçuk, ‘Milletin nefes alması yasaklanmalı!’ şeklinde bir müracaat yapılsın ve biz, açılmış böylesine absürt bir dava üzerine yorum yapmama olgunluğu gösterelim.
Pekâlâ, pek münasip…
Aynı kanal, ‘El Cezire’ televizyonunun Türkiye temsilcisinden de görüş aldı. Şöyle diyordu yetkili zat: ‘Arap ülkelerinde, gerek yönetimler ve gerekse halk, Ak Partiyi fazla seküler bulmakta ve İslâmî hassasiyetler noktasında yeterli görmemektedirler. Böyle bir partinin ‘laiklik karşıtlığının odağı olma’ suçlamasına muhatap kalması, beni hayretlerden hayrete düşürmektedir. Doğrusu ne diyeceğimi bilemiyorum ve şaşkınlık içerisindeyim!’
Kelimesi kelimesine değilse de bu mealde bir şeyler söylemişti El Cezire televizyonun Türkiye temsilcisi.
Evet, bir şey çok açık… Birileri, bu memleketi vatan yapan değerlerle kıyasıya bir savaş içerisinde. Mesele, bir partinin kapatılması yahut cezalandırılmasından ziyade, halkın inanç değerlerinin topyekûn imhasıyla alakalıdır.
Bu anlayışta olanlar, herhangi bir partiden değil, İmandan ve İslâm’dan rahatsızlar!.. Bu, çok açık…
Örnek mi?
Buyurun hep birlikte buradan yakalım:
Bay savcı, iddianamesinde, başbakanın; ‘Mutlak yaratıcı Allah’tır!’ sözünü suç saymış, bununla da yetinmeyip, ‘İslâm’ın birleştirici unsur’ olduğu yönündeki yaklaşımını aynı kapsamda değerlendirmiş.
Ne demektir bu?
‘Allah’ demek yasaktır hemşerim!
Evet, tek kelimeyle mesele budur!
Allah demeyeceksiniz, İslâm’ı referans göstermeyeceksiniz, Kur’an’dan asla söz etmeyeceksiniz ve bütün bunlarla birlikte, ‘millet iradesiymiş, ıvırmış, zıvırmış, geçeceksiniz efendim!’
Kavga, İslâm iledir, dinledir, imanladır, dinin hayat verdiği kavramlarladır, başörtüsüyledir ve sonuç itibariyle milletin ta kendisiyledir.
Madem hakikat budur, neden herhangi bir partiyi kapatma davası açmak yerine milleti kapatmayı denemiyorlar?!.
‘Halk cahildir, bir şey bilmez, bu sebeple de söz söyleme hakkı olmamalıdır’ diye açık açık söyleseler ve bir daha asla konuşmamak üzere milletin ağzını tıkasalar ya!..
Bu, daha dürüst bir yaklaşım olmaz mı?!.
Hep birlik olup indirsinler ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir!’ levhasını, onlarda kurtulsun, bu gariban halk da.
Yeter artık, bıktık bu tiyatrodan…
Akıl, mantık, insaf ve i’zan tasını tarağını toplayıp savuşmuş ve söz bitmiştir.
Sözün bittiği yerde, yazıyla başlık arasında ilişki kuramadım diyenlere teessüf ediyorum…