--->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı
Huk Huk Hukuk
AKP’ye kapatma davası açıldı.
Sebep ve tafsilatı her yerden okuyabilirsiniz.
Ben, hukuk sisteminin adaleti sağlamak yerine, ülkenin her şeyiyle bu kadar oynama yetkisini elinde bulundurabilmesini anlamlı bulmuyorum.
Konumuz AKP’yi savunmak veya karşısında olmak değil.
Konumuz, siyasetin meşru gidişatına yapılan anormal müdahaleler.
Son elli yılda yargının siyasete yaptığı hukuk içi ve hukuk dışı müdahalelere baktığımız zaman, yapılan bu müdahalelerin ne kadar anlamsız olduğunu, enerji ve zaman kaybı yanında en büyük tahribatın ise hukuk sistemine olan güvenin sarsılması noktasında kendisini gösterdiğini görüyoruz.
Hukukun bu ülkede siyaseti dizayn eden bir araç haline gelmesi sanırım demokratik olma iddiasındaki bir ülkede gündeme gelmesi gereken son şey.
Bir siyasî partiyi kapatma davası aynı zamanda o siyasî harekete ve tabii ki görüşlerine oy veren milyonları kapatma davası şeklinde de yorumlanabilir ki absürd olan budur.
Özellikle yüksek yargının son yıllarda siyasete yaptığı müdahalelerin hemen hepsi, akla zarar verecek ölçüde beklenenin veya istenenin tersi sonuçlarla noktalandı.
Şimdi yapılmak istenen nedir?
Bir hak özgürlüğünü savunmanın (velev ki yanlış söylemle de olsa) bedeli veya karşılığı susturulmak mıdır? Bir adalet kurumu, adaleti sağlamak ve adalet dünyasının sorunlarını aşıp özgürlük alanlarını genişletmek yerine devamlı parti kapatmayı kendine iş edinebilir mi? Diyelim ki edindi, ne işe yarayacak bu?
Biz bu seçimleri niye yapıyoruz ki o zaman?
Biz bu oyları neden atıyoruz sandığa?
Daha ne kadar içine kapanmış üçüncü dünya görüntüleri ile oyalayacaksınız bizi?
Adaletin bu mu Türkiye?
Bütün direnç, kızların başörtüsü ile üniversiteye girmesine duyulan hınçtan mı ibaret?
Yoksa bu halkın bütün tercihlerinin gerektiğinde çöpe atılabileceğine dair bir gösteri mi sözkonusu?
Bu savaş adalet için mi?
Bu savaş kime karşı?
Bu yöntemle kim nerede hangi savaşı kazandı?
Her şey bir yana…Artık biraz ayıp olmuyor mu?
27 Mayıs’ta ayıp olmamış mıydı?
367 meselesinde olmamış mıydı?
Şimdi olmayacak mı?
__________________
SPOR SEVGİ,BARIŞ ve KARDEŞLİKTİR
|