-->: YENİ SİGARA YASASI
STADYUMDAN ATILACAK: Hastane, özel sağlık kuruluşu, eğitim-öğretim kurumları, kültür, spor hizmeti veren açık kapalı yerlerde sigara içilemeyecek. Yani statlarda ve Aspendos gibi açık tiyatrolarda da sigara içilemeyecek.
ŞOFÖRLER DE İÇEMEYECEK: Kamu hizmeti veren ulaşım araçları, taksiler, toplu taşım araçları ile bunların bekleme salonlarında da sigara yasak.
KAHVEDE SİGARA YASAĞI: Fuar, alışveriş merkezi, düğün, kongre, toplantı, konferans salonu, kafeler, internet cafeler, atari, bilardo salonları ile resmi ve özel kurumların her türlü kapalı ve açık alanlarında sigara içilemeyecek.
CAMİ AVLUSU: İbadethane ve çocuklara yönelik eğitim tesislerinin açık ve kapalı alanları da yasak kapsamına alındı.
SİGARA ODALARI: Kapalı yerlerde sigara alışkanlığı olanlar için iyi havalandırılan yerler hazırlanacak.
REKLAM YOK: Sıkı reklam yasağı uygulanacak. Sigara dağıtım araçlarının üstünde firmanın amblemi bile kullanılamayacak.
ROL GEREĞİ DE YASAK: Diziler dahil tüm televizyon programlarında rol gereği de olsa sigara kullanılamayacak.
VİTRİNDE SERGİLENEMEYECEK: 18 yaşından küçüklere sigara satılmayacak. Marketler, sigaraları dışarıdan görünmeyecek şekilde düzenlenecek dolaplarda satışa sunacak.
ÜNİFORMA İLE İÇİLMEYECEK: Özel ve resmi kolluk kuvvetleri, belediye zabıtaları veya TSK personeli, üniformalarıyla halka açık yerlerde sigara içemeyecek.
Benim bildiğim hastane ve cami bahçesi dışında hiç bir yerde içilmeyecek. Tarihte 4. Murat vardı. Onun yasaklarına benziyor. Eeee vatandaş nerde içecek sigarayı. (Ben içmiyorum) Stadda içme, kahvede içme yolda içme... Sana ne be kardeşim vatandaşı rahatsız etmeyen her yerde içilmeli. Hangi amaçla bunu yapıyor düşünmek lazım. İçkili lokantalar gittikçe azalıyor. İçki satışları gittikçe kısıtlanıyor. Yakıda kokusu çıkar.
__________________
ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL, BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR!!!
|