Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 08.04.2008, 16:03   #7
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4570 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: --->: -->: İyi Uykular Milletim

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Syn.Altuntas SÜMERBANK diye bir mağazalar vardı çok yakın geçmişte bilmem hatırlarmısınız? Şimdi varmı bilmiyorum.Bazı değerlerimiz bilinçli şekilde yok ediliyor bence.
Evet Arif bey sümerbank mağazaları malesef önce özelleşti sonra kayıp olmaya yüz tuttu eskiler aklıma gelince araştırmak hissi doğdu icime

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan hafta.
II. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla zamanın başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929'da yaptığı konuşmayla yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın öneminden bahsetti. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, yatırım ve Türk malları haftası olarak değiştirilmiştir.

Hedefi, yerli mallarının tüketiminin artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır.