Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 11.04.2008, 13:20   #22
nurullah şahin
Yeni Yiğido
 
nurullah şahin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
nurullah şahin Şuan nurullah şahin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.05.2008 07:39

Üyelik Tarihi: 08.04.2008
Mesajlar: 28
Tecrübe Puanı: 0 nurullah şahin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: KOYULHİSAR-Sugözü

Yeni Başkan Karsavuran
Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı’nın (KODAV) 7. Olağan Genel Kurulunda Mustafa Karsavuran başkan seçildi. Beykoz’daki Hıdiv Kasrı’nda 18 Kasım Pazar günü sabah bir araya gelen vakıf mütevelli üyeleri ve misafirler birlikte kahvaltı yaptı.
Saygı duruşunun ardından Divan Başkanlığı seçildi. Divan başkanlığına 22. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, seçildi. Yönetim Kurulu faaliyet ve Denetim Kurulu raporları okundu. Raporların ayrı ayrı ibrasının ardından mütevelli üyeleri konuşma yaptı.

UZ: GENÇLER SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALMALI

Söz hakkı alan işadamı Memduh Uz, tüzük değişikliğinin zamanında gerçekleştirildiğini ancak çok iyi yapılamadığını söyledi. Bu nedenle de çok doğru ve sağlıklı bir tüzük olmadığını ifade eden Uz, “Arkadaşlarımız birbirlerini kırdı. Hep ben yaptım düşüncesiyle hareket ettik. Bu doğru değil. Tüzükte yapılacak doğru değişikliklerle hemen adapte olup gereken sorumluluğu yerine getirmemiz lâzım. Aynı zamanda genç arkadaşlarımız da bu yönetimde sorumluluğu üzerlerine almalılar” diye konuştu.

TOPAL: TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALI

Koyulhisar Merkez Derneği Başkanı Adem Topal ise kaç dönemdir tüzük değişikliğinin yapılmaya çalışıldığını belirterek, şunları söyledi: “Neden kaç dönemden beri bu değişiklik yapılamıyor? Bir an önce bu değişikliğin yapılmasını arzu ediyorum. Koyulhisar diğer ilçelerden çok farklı durumda. Genç nesil ile vakfın kıymeti bilinmeli, engelleri kaldırmalıyız. Elimden ne geliyorsa her şeyi yapmaya hazırım.”

AYDOĞDU: DIŞARIDAN YARDIM ETMEYE HAZIRIM

Sivaslı İşadamları Grubu Derneği Başkanı Mustafa Aydoğdu da “Vakfın geçtiğimiz yıl Bolu’da gerçekleştirdiği etkinlikte de ifade ettiğim gibi benim hakkımda konuşulanlardan artık sıkıldım, bunaldım. Bu vakıftan istifa edip gereken ne ise dışarıdan yardım etmeye hazırım.” dedi. Tüzük değişikliğinin bir an önce gerçekleştirilmesini de isteyen Aydoğdu ‘’Ne konuşulması gerekiyorsa burada konuşarak vakıf için en iyisini yapmaya çalışalım.’’ Diye konuştu.

TEMEL: HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

İşadamı İsa Temel ise dönem içinde bir takım sıkıntılar yaşandığını kaydederek, “Mütevelli heyetimizde görev alacak birçok arkadaşımız var. Bazı arkadaşlarımız iyi niyetli olmadıkları açık. Bence herkes elini taşın altına koymalı, ne gerekiyorsa onu yapmalı” dedi.

ERDEM: TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ 2008’DE

Divan Başkanı Ekrem Erdem, Avrupa Birliği yasalarına uyum kapsamında 2008 yılı içinde çıkarılacak yasa ile tüzük değişikliğinin yapılabileceğini söyledi. Yasanın çıkmasının beklenilmesi gerektiğini kaydeden Erdem, “Biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Bu yasa ile değişikliği yapmaya çalışırız. Maalesef Koyulhisar Vakfı dedikodu üretmekten dolayı başarısız olmuştur” diye konuştu. Konuşmaların ardından Divan Başkanı Erdem, yeni yönetimin oluşması için yarım saatlik ara verdi. Mustafa Karsavuran ve yeni yönetimde yer alacaklar arasında fikir alış verişleri oldu. Son halini alan yönetim kurulu listesi verilen aradan sonra Divan Başkanlığına sunuldu.
KODAV’ın yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Mustafa Karsavuran (Başkan), Suat Tozar (Başkan Yardımcısı), Fazlı Kaya (Genel Sekreter), Necmettin Temel (Genel Muhasip), Maruf Koçyiğit (üye), Fikret Bayraktar (üye), İsa Temel (üye)
Yedek üyeler: Zeki Kaluç, Ahmet Akgül, İsak Temel
Denetim Kurulu: Mustafa Aydoğdu, (Başkan) Memduh Uz (üye), Abdi Pehlivan (üye)
Yedek: Mustafa Kaya, Süleyman Coşgun
Onur Kurulu: Ekrem Erdem, Yusuf Ziya Odyakmaz
Mütevelli Heyet Başkanı: İbrahim Karakullukçu

ERDEM: VAKIFLAR KÜLTÜRÜMÜZÜN ÜRÜNÜ

Yeni yönetimin seçilmesinin ardından konuşan Divan Başkanı Ekrem Erdem, vakıfların bizim öz kültürümüzün ürünü olduğunu belirterek, “İslam’dan önce de vakıflar vardı ama İslam’dan sonra vakıflar gelişme katetmiştir. Resmi kurumların yapabildiği şeyleri bugün vakıflar yapabilmektedirler. Birçok hizmetleri vakıflar yapmakta” dedi. Vakıf hizmetini en iyi yapan ülkenin Türkiye değil Amerika olduğunu anlatan Ekrem Erdem, Amerika’da hâlihazırdaki birçok üniversitenin de vakıf üniversitesi olduğunu dile getirdi. Erdem, bu anlamda Türkiye’de de gelişme görüldüğünü ifade ederek, “Bakıyoruz ki Türkiye’de vakıf üniversiteler artıyor. Bu anlamda Koyulhisar’da vakfı kuranlar ve yürütenler ve destek verenlere çok müteşekkiriz. Bu dönemde de hizmet eden Yaşar Bey olmak üzere ekibine de teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Karsavuran: Daha koordineli olacağız

Vakıf başkanlığına seçilen Mustafa Karsavuran da kendisini bu göreve getirenlere teşekkür etti. Vakfın vermiş olduğu burslara değinen Karsavuran, bursların geri dönüşlü verildiği halde geri gelmediğinin görüldüğünü söyledi. Karsavuran, çeşitli meslek edinmiş burs alanların, aldıkları, taahhüt ettikleri burslarını vermeleri gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: “Bundan dolayı yeni dönemde bu konuda görev üsteneceğiz. İlk sorumluluklarımızdan biri de bursların geri alınması olacak. Bu çalışmaya arkadaşlarımla birlikte titizlikle eğileceğiz. Bununla birlikte özellikle belediye, kaymakam, yetkili kurumlar, derneklerimizle iyi bir şekilde organize ve koordineli olmamız gerekecek. Bu anlamda da bu kurumlarla irtibatlı olan arkadaşlarımdan destek isteyeceğim.”

KOYULHİSAR FEDERASYONU KURULMALI

Mustafa Karsavuran, vakfın etkinlikleri ile ilgili olarak ise Koyulhisar Merkez Derneği ile bir çalışma içinde olacaklarını söyledi. Acilen Koyulhisar Federasyonu’nun kurulması gerektiğinin belirten Karsavuran, şöyle devam etti: “Bununla ilgili olarak da Merkez Derneği çalışma yürütmesi gerekiyor. Tabii elimden gelen gayreti göstereceğim ben bu çalışmada. Bunun gibi bazı konular daha var. Maddi destek istemeyeceğiz demiyorum. Olayın temeli olarak ele almıyorum; ama vakıflar para ile yürütülmekte. Bu konuda özellikle iktisadi işletmemiz devreye girmesi lazım. Öncelikle Milletvekilimiz Selami Uzun’dan ve bazı arkadaşlarımızdan destek almamız gerekiyor bu işletmenin açılması için. Bize bu görevi, sorumluluğu verdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Verdiğiniz desteğe layık olmaya çalışacağız.”

Mustafa Karsavuran: 1952 Koyulhisar doğumlu. Koyulhisar Merkez Derneği’nde çeşitli görevlerde bulundu. Karaçam Köyü Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı. KODAV Kurucu Mütevelli Heyet üyesi olup, Evli ve iki çocuk babasıdır.

Fazlı Kaya: 1944 Kadife Köyü Teküşe (Akbulut) mahallesi doğumlu. İlkokulu Kadife Köyü’nde, Ortaokulu Koyulhisar’da, liseyi ise İstanbul Vefa Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi mezunu. 1970 yılından bu yana serbest muhasebe mali müşavir olarak çalışmakta. Aynı zamanda dernek ve vakıf üyesi.

Necmettin Temel: 1956 Sugözü Köyü doğumlu. Koyulhisar ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği ve Sugözü Köyü yönetim kurulu üyesi. Matbaa sahibi evli 3 çocuk babası.

Fikret Bayraktar: 1947 Koyulhisar Ortamahalle doğumlu. Dernek ve vakıf kurucu üyesi. 2 dönem Koyulhisar ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneğinde başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 3 dönemdir burs komisynunda görevli. Ticaretle uğraşmakta. 3 çocuk babası.

Suat Tozar: 1960 Koyulhisar Merkez doğumlu. Yüksekokul mezunu. Koyulhisar ve Köyleri Dayanışma Derneği'nde ve Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı'nda yöneticilik yaptı. Yedek parça ticaretiyle uğraşıyor. 3 çocuk babası.

Maruf Koçyiğit: 1956 Koyulhisar Merkez doğumlu. Koyulhisar Merkez Derneği başkanlığını yürüttü. Şu an serbest imalatçılık yapmakta. 2 çocuk babası.

İsa Temel: 1945 Koyulhisar Sugözü Köyünde doğdu. Sugözü Köyü 2 dönem, Koyulhisar ve Köyleri Dayanışma Derneği ve Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı'nda kurucu başkanlığını yaptı. Basın Sanayi Eğitim Vakfı kurucusu ve 3 sene başkanlık yaptı. Matbaacılık ile uğraşıyor. 2 çocuk babası. ■Kasım 2007
nurullah şahin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla