Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 11.04.2008, 13:21   #23
nurullah şahin
Yeni Yiğido
 
nurullah şahin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
nurullah şahin Şuan nurullah şahin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.05.2008 07:39

Üyelik Tarihi: 08.04.2008
Mesajlar: 28
Tecrübe Puanı: 0 nurullah şahin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: KOYULHİSAR-Sugözü

2005 yılında Koyulhisar `da meydana gelen heyelanın 3. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdeki derin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir" dedi.


Dalmaz , Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında, 17 Mart 2005`te meydana gelen heyelanın yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu acı olayda hayatını kaybeden 15 vatandaşı derin üzüntüyle andıklarını ifade etti.


Kelkit Havzası `nın coğrafi özellikleri ile afet riski taşıdığını vurgulayan Vali Dalmaz , havza sınırları içinde yer alan Koyulhisar veçevresinde yerleşim alanlarının çok iyi saptanması gerektiğini belirtti. Geçen 3 yıllık süreçte bölgede yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini kaydeden Veysel Dalmaz , Sugözü köyü Karşıağıl mevkisinde 44 afet evinin yapım çalışmalarının tamamlandığını ve vatandaşların güvenli bir şekilde yeni evlerinde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Evlerin köy halkının isteği doğrultusunda alt katı ahır, üst katı isekonut olarak inşa edildiğini vurgulayan Dalmaz , kış ayları sebebiyle çalışmalara ara verilen içme suyu hattının da önümüzdeki aylarda tamamlanacağını dile getirdi. Afetzede vatandaşların yaralarının bir an önce sarılması için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde yoğun bir çalışmanın yapıldığını belirten Dalmaz , açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdekiderin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir. Ancak bu yarayı biraz olsunhafifletmek ve daha büyük felaketlere zemin oluşturmamak amacıylaKarşıağıl mevkisinde yeni bir köy oluşturduk. Vatandaşlarımız artık güvenli bir bölgede hayatlarını sürdürecektir."Türk milletinin bir daha böyle acılar yaşamamasını dileyen Vali Dalmaz , heyelanda hayatını kaybeden vatandaşları da rahmetle andıklarını sözlerine ekledi.


Sivas Valisi Veysel Dalmaz , Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında, 17 Mart 2005`te meydana gelen heyelanın yıl dönümü nedeniyle geçen yıl yapaılan törenlere katılmış ve ölenler için dua etmişti.
nurullah şahin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla