Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 16.04.2008, 16:20   #12
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1351 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: --->: -->: --->: Demokrasi aşıkları neredesiniz?

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu konuya abircan arkadaşımız cecap vermeli fakat şuan yok,eğer isterse cevap hakkı doğduğu için verebilir.
Sizin sualinize benim cevabım şu şekilde olur.

Özde ve Sözde kriterleri.

Soru: ÖZDE: Ne demektir?
Cevap: Özde, bir şey yaparken yada söylerken, gerçek anlamda ona bağlı olduğunu geçmişte ve gelecekte hal ve haraketlerinden onu hissetirene belli edene "Özde"davranış şekli denir.
Soru: SÖZDE Ne demektir.?
Cevap: Bir şeyi söylerken ve yaparken geçmişte ve gelecekte davranış ve söylemleri çelişkili olan dün başka bugün başka fikirlerde olana "Sözde" davranış şekli denir.

Bu kiriterleri birilerinin vermesine gerek yada lüzum yoktur? Böyle bir soruda olmaz.! Doğru tektir ikitane doğru olmayacağına göre, birşey için doğru diyebiliriz, ancak size göre doğru, bana göre doğru, ona göre doğru. Sonunda doğru tektir ama, yanılan bizler oluruz.Fakat bazı durumlarda, sizin sorduğunuz "Özde" ve "Sözde" kriterleri zaten bellidir.Kişi kriteri belirlemez,anlamına ve manasına sadık olmaya uymaya çalışır.
sözde ve özdenin tanımlarını tabi ki biliyorum..tekrar bilgilendirdiğin için sağolun..ama size göre sözde olan bana göre özde olabilir...özdelik biaz göreceli bir kavram..