--->: Çanakkale Geçildi
FERTELLİ arkadaşım,çok güzel bir konuya değinmiş ve bu konuya dikkatleri çekerek en azından bilgilemnmemiz babında isabet buyurmuşsunuz,teşekkür ederim.
Biz başlıklardan çok gerçekte nasıl bu duruma geldiğimizi,
Asıl sorumlular kim,
Neden dolayı, kültürümüz zayıflıyor,
gibi konulara değinsek daha iyi olur.
Acaba burda hem yazan arkadaşımlardan hemde yazacak olan üye arkadaşlardan bu konuda kafa yorup,üstüne gidilmesini teklif ediyorum.
Mesela
1- menderes dönemi olaylarını incelesek diyorum,türk mühendislerin kayseri hava ikmalde otomobilden hızlı tank üretim aşamasındayken,eskişehir ve kırıkkale MKE silah fabrikalarımızda bugünün UZİ -GLOK- ayarında benzerine yakın silah üretim aşamasındayken,yine Sivas ve eskişehirdeki uçak fabrikalarımızda dönemin en üst model uçaklarını üretim aşamasındayken bu fabrikaları ABD boyunduruğu altına girerek kapatıp,bu fabrikaları sunta ve teneke atölyelerine çeviren zihniyet sonucu acaba kimlerin boyunduruğu altına girdik?
2-Herkesin sevdiği ÖZAL'izm döneminde,kanunu bir defa delmekle birşey olmaz,benim memurum işini bilir,küçük amerika özentileri sonucunda,baba erkil topraklarımızda bozulan aileler neticesinde ve beraberinde yıkılan kültürümüzde geldiğimiz nokta nedir?
Konuları sapdırmadan yukarıda belirttiğimiz bu iki örnekler üstünde biraz kafa yorarak fikir cimnastiği yapsak fena olurmu acaba?