Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 28.05.2008, 19:36   #9
Arif Coşkun
Moderator
 
Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 61
Mesajlar: 27.868
Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: DUANIN DINIMIZDEKI YERI ve ONEMI

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
abi tamam kendi başımıza dua ederken türkçe ediyoruz. Peki bir zamanlar Türkçe ezan okunduğunda ezanımızın manasını nasıl değiştirdiler. ezanı ezan olmaktan çıkarttılar. manevi yönünü unutturdular ezanımızın bi de son derece kötü türkçeyle. Bence ezan arapça okutulmalı. dünyanın bütün islam ülkelerinde olduğu gibi. yabancı bir müslüman turist ülkemize geldiğinde türkçe ezan okunduğunda onun ezan olduğunu anlamaz ama arapça okunduğunda o müslüman çinli de olsa japon da olsa alman da olsa anlar ezan olduğunu.
Allahın birliğine varlığına inanmak ona bağlılığımızı iafade etmek ondan yardım dilemek te bir dua şeklidir.
Yalnız katılmadığım nokta,
Duyduğum şeyi anlamalıyım,
Okuduğum şeyi bilmeliyim,
Ezan konusuna gelince,şahsi görüşüm Türkçe okunmasından yanayım.Alman'ın yada Japon'un yada ingiliz'in meselesi değilki bu? Sen onların memleketine gittiğinde papazın kiliseye çağırma şekli ne şekilde olursa olsun seni ne kadar ilgilendirirki bizdekide onları ilgilendirsin.
Okuduğunu yada duyduğunu anlamalısınki öğrenesin.
__________________
"Dilin düşüncenden önce haraket etmesin"
Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla