Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt?
Abircan bey
(artık abi diye hitap etmeyeceğim, sana abi dememe kızıyorlar  )kendini otorite görerek kibirli ve tepeden bakma tavırların seni diğer konularda olduğu gibi buradada ele vermiş. Herşeyi sen bilecek değilsinya yok şu kadar okudum yok burayı okudum yok senin yaşın kadar ben buyum yok sen babanın aklın yokken ben okuyordum yok senin boyun kadar hukuk okudum falan filan. Senin bildiklerin karşındakilerin anlayabildiği kadardır. Enaz senin okuduğun kadar bizde okuduk abi (aaaa alışkanlık işte yine abi dedim  kasparix kusura bakma gardaş) tek doğrunun senin ideolojik saplantılarından ibaret olmadığını idrak edememişsen o bilgilerin sana yük olmaktan başka bir işe yaramaz. yegane doğrular senin okuduğun kitaplarda veya ideolojik gazetelerde yazmıyor. pozitif bilimlerde akademik bilgiler tektir vede tartışılmaz (çok istisnalar hariç) ama sosyal bilimlerde durum farklıdır. sosyal bilimlerde görecelik (izafiyet) vardır, değişkenlik gösterir, mutlak doğru pek yoktur ve tartışmaya açıktır. Ağırlıklı olarak hipotez&teorem&kuram içeriklidir. pek az kısmı yasa ile isimlendirilir. (iktisatta say yasası, okun yasası gibi) Şimdi burda yine sosyal bilimcilik oynamayalım, ama dediğim gibi hukukuda iktisatıda, istatistiğide, hayatıda en az senin kadar okumuşluğum var. yaşına saygım var eyvallah (41 kere maşallah  ) ama abi (alışkanlık  ) bunlar senin otorite olduğunu, ben bilirimciliği ve insanlara tepeden bakmanı gerektirmez. Bende 4 yıllık üniversite (kamu yönetimi) mezunuyum, askerliğimi de yaptım ve şu andada bir kamu kuruluşunda mesleğimi icra ediyorum. ama kimseye ben şuyum, ben yaşınız boyunuz kadar şunu bunu okudum deme hakkımın olduğunu düşünmüyorum.
hiç bir şekildede ideolojik bir saplantım olmadı. Senin şu ampul takıntında kabak tadı vermeye başladı. Millletin okuduğu ve değer verdiği gazete konusundada biraz saygılı olmanı beklerim. Yok bu saygıyı göstermem dersen benden ve hiç kimseden saygı bekleme çünkü hakkın olamaz. aaabbbiii(rcan) 
|
e ee neolacak şimdi ben zaten gazi kamu yönetimi mezunuyummmm heheheh

)) 85- 90 arası okudum , benimkiler eskimiştir, artı biz o zaman lar 12 eylül faşizmiyle ve yök saçmalığıyla uğraşmaya çalışıyoduk, sizinkilerde o zamanlar kızlara dolar dağıtıp türban çalışmasını yeni başlatmışlardı , önemsizdi o zamanlar küçük görülürdü vs vs , normal insan hakkı diye geçiştirilirdi, henüz humeyniyi sevdiğini itiraf eden yoktu, ki o bilinçte yoktu, henüz cumhuriyete ve devrimlerine karşı olduğu söyleyebilecek kürt baronlarıda yoktu mecliste, gariban solcular faşist devlet aygıtı ve yökle uğraşırdık amcalarımız dayılarımız 12 eylülün en sağlam acılarını çekmişlerdi, bu iklimde üniversitede olmak da bir şanstı, yine açtınız ilk gençlik yaralarımı
henüz o zamanlar kürt sorunumuz bu boyutta değildi, henüz kendi kendine yeten 7 tarım ülkesinen biriydik, cep telefonumuz yoktu ama dış borcumuzda yanılmıyorsam bir kaç milyar dolarda yoktu, anlı şanlı özalımız vardı demokrat sivil, atılımcı cesaretli vs vs vs vs vs
bir zamanlar ampulun yerinde arı vardı petek vardı, emine yoktu semra vardı, teşrifatçı hayünisa yoktu o zamanlar papatyalar vardı
41 yılımın 38 yılında ülkeyi hep sağcılar yönetmiş , şimdi artık yönetemeyecek hale getirmişler onunda hesabını olmayan 3,5 solcudan biliyorlar ya ona yanıyorum
sönmezde kamucu, berat da, bende başka artıran yokmuuuu isterseniz bir ayrı başlık açıp beyin fıttıttırtması yapalım çoluk çocuklarda rahat etsin
bir ülkede 30 yıl ve üzeri enflasyon olursa o toplumun sosyal dokusu bozulur, kimsede diyemezki sayıların ekonominin sosyolojiyle bilmem neyle alakası yok
enflasyon demek, yolsuzluk demek, enflasyon demek yoksulluk demek enflasyon demek işsizlik demek, enflasyon demek fakirden al zengine kısa yoldan ver demek yok yok, aile bozulur, fuhuş artar, sosyal denge saygı kaybolur, ama nedense sağcılarımız 50 yıldır şu memleketi bir düzlüğe çıkaramadılar, geri dönmüş yoktan kuran atatürkün inönünün bknu yiyorlar, yaptıklarını kurduklarını satmayı marifet sayıyorlar
sönmez sana kolay gelsin eğriler doğrular enflasyon stagflasyon, unutup sildim defterden hepsini,
berat kasparix e inat kardeşimsin merak etme abi demek abla demekle dil yorulmaz gönül kutsanır aynı gökkubenin altında ademle havvanın çocukları olduğumuzu kimse unutmasın, aynı geminin yolcularıyız kimse unutmasın, bu yolculuk bitmez sanan kimse unutmasın bu yolculuklar hep biter, mühim olan insanlık sevgi saygı hoşgörü anlayış
kalın sağlıcakla