Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.07.2008, 12:20   #4
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 16:53

Tecrübe Puanı: 752 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: SÜPER SAVCI ÖNERİSİ !

BAROLAR BAŞKANI'NA GÖRE BAŞBAKAN BİLİM ADAMI OLMALIYMIŞ!

Özok: Ben bu Başbakanı sindiremedim!
İmam Hatip Lisesi mezunu avukat, TBB Başkanı Özok'a 4 yıl önceki konuşmasını hatırlattı. Özok, İmam Hatiplilerden özür diledi. Ancak...

Yine yaptı yapacağını: "Keşke bilim adamı veya profesör başbakanımız olsaydı..."

TBB Başkanı Özdemir Özok, dün Çorum Anitta Otel'de düzenlenen "Mesleğe Yeni Başlayan Avukatların Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu toplantının son bölümüne katılarak konuşma yaptı. Özok'un konuşmasından önce kürsüye çıkan avukat Hakkı Keleş, "Sayın Başkanım, 2004 yılında İmam Hatip Liselileri kıran açıklamalar yaptınız ve bu ülkeye İmam Hatip Lisesi mezunu bir Başbakan yakışmıyor diyerek bizleri üzdünüz. Ben de İmam Hatip Lisesi mezunu bir avukat olarak böyle cümleler sarf eden bir başkanım olduğu için üzüldüm" dedi. Daha sonra konuşmasını yapan Özdemir Özok, genç avukata cevap vererek 4 yıl önce söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını belirterek, İmam Hatiplilerden özür diledi.

"İMAM HATİP MEZUNU BAŞBAKAN OLACAĞINA BİLİM ADAMI BAŞBAKAN OLSAYDI"
10 Mayıs 2004 yılında Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmayı hatırlatan Özdemir Özok, İmam Hatip Lisesi mezunlarının İlahiyat Fakülteleri'ne gitmesi gerektiğini söyleyerek,"Bu benim şahsi görüşüm. Söylediğim sözlerden dolayı özür diliyorum. Benim amacım İmam Hatip Liseli arkadaşları kırmak değildi. Çünkü, Allah neler yaratıyor, ne yetenekler yaratıyor. Recep Tayyip Erdoğan tam bir yetenek. Onun için İmam Hatip, devlet lisesi, Robert Koleji mezunu olmasının hiç önemi yok. Çünkü o bir farklı bir yetenek. Söylediklerim, benim eğitimle ilgili bir tahlilim. Ben Cumhuriyet'le doğdum, Cumhuriyet'le yaşadım. Pozitif bilim konusundaki hassasiyetimle ben 2004 Türkiye'sinde bir İmam Hatip Liseli Başbakan olmasın istemedim ve bunu içime sindiremedim. İmam Hatip Lisesi mezunu olan İlahiyat Fakültesi'ne gider benim şahsi düşüncem bu. O hak verilmiştir ama yasanın verdiği hak benim kafamdaki düşünceyi değiştiremez. Yine söylüyorum 2008 Türkiye'sinde keşke İmam Hatip Lisesi mezunu bir başbakan olacağına, bilim adamı veya profesör bir başbakan olsaydı" dedi.

DHA BU DEEĞRLİ ŞAHSİYETTE BAROLAR BİRLİĞİ BASKANI SAYIN HUKUK ADAMI...
BU KONJÖKTÜRDE Mİ O YASAALR GELSİN..EKMEKLERİNE YAĞ ÇALALIM...
HİPOKRAT YEMİNLERİ HUKUK YEMNLERİ BOŞADIR BU MEMLKETTE..
VAY BEEEE...
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla