Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt?
bizler orucu ve namazı inkar etmiyoruz.bunu kafanıza sokun artık.sünni olupta hiç namaz kılmayıp oruç tutmamaktansa,en azından ramazan orucunu da muharrem orucunu da tutuyoruz.namaz derseniz,zaten Allah ile kul arasındaki birşeydir.sen neden namaz kılmıyorsun diye kimseyi sorgulayıp dışlayamazsınız,ki namaz illa beden hareketi değildir.önemli olan Allah için duadır ki bu da cem evlerinde okunuyor.ayrıca namaz kılan alevilerde vardır.neden hep konuyu saptırıyor,alevileri dinsiz olarak görüyorsunuz anlamıyorum.çok açık bir şekilde aleviliğin anlatımları var,araştırmak veya anlamaya çalışmak işinize gelmiyor heralde.buradada konusu açılmış...
siz duymamış olabilirsiniz ama bunu söyleyenler var.örneğin arkadaşım bir yere yetişmek için hızlı hızlı yürürken yanına sakallı bir hoca yaklaşıyor.kız şaşırıyor.hoca diyor ki,kızım sen alevi misin? kolyeden belli oluyor zaten.ne diyeceğini bilemiyor ama sinirli bir şekilde evet aleviyim,ne olacak diyor.hoca ise kulağına eğilip,sinirlenmene gerek yok.asıl müslümanlık zaten alevilikte de kimsenin haberi yok diyor ve kayboluyor...
her insanın yaptığı yanlışlar vardır.ya da bilmediği şeyler.bunlar yüze vurulmaz,düzeltilmeye çalışılır.o da kişiye bağlıdır tabii.tüm sünniler islamın şartını yerine getiriyor mu? hayır.her alevi içinde aynı şeyi söyleyebilirmiyiz? ona da hayır.herkes inancını yaşamakta özgürdür diyoruz,peki niye hala bu konu tartışılıyor ve üzerimize geliniyor.soruyorsunuz,cevap veriyoruz,birde üstüne dalga geçiliyor.cevap vermiyoruz,korktular cevap veremiyorlar deniliyor.siz ne istiyorsunuz,onu bilelim bari...
|
Çok haklısınız, sünni olup hiçbir ibadetini yerine getirmeyenler var.
Ama ben onları da kategorilere ayırıyorum kendi kafamda.
-İnanıp da uygulamayanlar.
-İnanmadığı için uygulamayanlar.
Bu ikisi arasında çok büyük fark var.
Müslüman olup dinin gereklerini yerine getirmeyenlere
münafık denir. Onlara her zaman tevbe kapısı açıktır, cezalarını çektikten sonra cennet'e gireceklerdir. (Bile bile dinin emirlerini yerine getirmemek de ne derecede günah, o da ayrı mesele...)
Bir de ikinci grup var, inanmadığı için uygulamayan. Yani inkar eden.
Kimse kızmasın ama bunların Kuran'daki tanımı mevcuttur. Münafık dahi olamazlar!
Anlattığınız olay ise ne kadar doğrudur bilemem. Doğru olsa bile anlayıştan anlayışa fark vardır.
Ben olsam şu şekilde algılardım:
Eğer Alevilik Hz. Ali'yi ve yaşam tarzını örnek alıp uygulamaksa, zaten hepimiz Aleviyiz demektir.
Kıyametin büyük alametlerinden bir tanesi de Güneş'in batıdan doğacak olmasıdır.
Bu konuda o kadar farklı yorumlar varki.
Ama en basit düşünenler, güneşin gerçekten yön olarak batıdan doğacağını düşünenlerdir.
Bizler basit düşünenlerden olmayalım. Anlatılanlarla değil, araştırmalarımız ile tastik edip, İslam'ı o şekilde yaşayanlardan olalım.
Rabbim eksiksiz mümin olmayı nasip eder İnşAllah.