--->: İMRENİLEN ŞEHİR OLACAĞIZ
Ben daha önce defalarca yazdım yine yazıyorum ki Sivas belediyesi Sami Aydınla çağ atladı.Bir şehir için en önemli çalışma alt yapıdır.Alt yapı insanların göremediği takip edemediği ama şehir için olmazsa olmaz önem taşıyan bir unsurdur.Şehirler öncelikle gelişimlerini alt yapısına göre hazırlarlar ve bu çalışmalar hem çok zor hem çok masraflı hem de uzun vadelidir.Ama çalışma bittiğinde o şehri en az 30-40 yıl ayakta tutar.Sivas belediyesi çalışmaların çoğunu alt yapıya ayırmıştır.Yağmur sularını arıtma tesisleri,katık su tesisleri,elektrik tellerinin alttan geçirilmesi işlemleri,kanalizasyon çalışmaları ve daha sayamayacağım bir sürü hizmet.Ayrıca doğalgaz çalışmaları konusunda belediye hükümetle çok iyi bir işbirliği sergilemiş ve doğalgaz boruları hızlı bir şekilde döşenerek bozulan yolardan şu an eser kalmamıştır.Tabiki üstyapı konusunda da bazı çalışmaları olmuştur beldiyenin.İşte alt yapı konusunda yaptığı tüm bu çalışmalar şehir için çok önemli bir gelişme olmuştur bu inkar edilemez.Ayrıca milletin yanından tiksinerek geçtiği pünzürük deresini ıslah ederek aksu gibi takdire şayan büyük bir çalışmayı(proje hazırlandığı dönemde Türkiye de en iyi proje seçildi) faaliyete geçirdi.İnsanlar artık sivasa geldiklerinde görebilecekleri,gezebilecekler i bir ortam oldu.Ayrıca Park city gibi dev bir alışveriş merkezi de sivas ta faaliyete geçmek üzere.
|