--->: Bazı suçlar için "İDAM" şart
Türkiyede idam cezası var.Sadece savaş durumunda vatan hainleri için.Ben daha ne söyleyeyim?Bir devlet hiç bir sorunu yoksa idam cezasına ihtiyacıda yok demektir.
Fakat bizim durumumuz farklı,hangi Avrupa devletinde bölücü terör tehlikesi var?Bizim devletimiz kendi ayağına kurşun sıkan insan durumuna düştü.ABD'de bölücü terör tehlikesimi varda idam cezası devam ediyor.Caydırıcılık açısından olmasından yanayım.İnsani açıdan olmamasından yanayım.
kardeş eğer müslümanım diye geçimniyorsan hakkıdır hakka tapan diye istiklal marşını okuyosan hak edeni başında taşıyacaksın hak edeni asacaksın bak beğenmedikleri perslere iranlılara bak adam vatan haininin uyuşturucu yapanı kışkırtanı tecavüzcüyü anında canlı yayında sallandırıyo ne oluyo halk patlayan bomba gibi sıkıysa tecavüz et hırsızlık yap ingiltereyi bir günde hacamat etti selametle islamı sosyal hayatımıza ne kadar çok adapte ederse o kada huzurlu yaşarız selametle bu arada türk ceza kanununda zina suç değil yani müslümanız ama istediğimizi yapmakta serbestiz hallaaaaa :(
Yıllardır Berı Devrımcılerı Bu Ülkenın Aydın Demokratık Solcularını Astınız Vurdunuz Yıktınız Kahrolsun Fasızm Dırenen Halklar Kazanacak
:saskin bu da ayrı bir tuhaflık.. bu ne şiddet ne celal yanii.. konu idam olmalımı olmamalımı??? kim asmış? kim faşist yahu?? uyanın artık. her dönemde bu ülkede heyecanlı tipleri örgütleyecek şeyler ortaya atılmış ve insanlarımız birbirine kırdırılmıştır. bugün nasıl dini duyguları sömürerek mezhep ayrılığı vs. gibi konuları körükleyerek ortalık karıştırılmaya çalışılıyorsa geçmişte de sağ ve solcu gençler aynı şekilde kullanılmış ve HER İKİ TARAFTAN da ölenler ve idam edilenler olmuştur. eğer artık bunları bırakmaz günümüze bakmazsak saçma sapan faşizm saplantılarında boğulup şeriatın kucağına düşeriz. anketin konusuna gelirsek; idam olmalı. eğer hukuk sisteminde işlenen suçun caydırıcı cezası olmazsa suç artar. bu yüzden idam olmalı.
Ama Herkes asalım keselim diyor ama işin bilimsel yanına kimse bakmıyor. İdam Cezası sallandıralım gitsinden çok hukuk felsefesiyle ele alınması gereken bir konu. İdam Cezasının bir çok ülkede kaldırılmasının nedeni kurunun yanında yaşı da yakmamak ilkesidir.
Yani bir masumu idam etmektense 50 suçluyu ömür boyu beslemek tercih edilmiştir. Araştırmalar göstermiştir ki bugüne kadar idam edilen bir çok insan aslında masumdur. Sanık İdam edildikten sonra sanığın masum olduğu kanıtlanan ve gerçek suçlu bulunan bir olayda ne yapacaksınız? Bu olay sizin ailenizden birinin başına gelse de böyle asalım keselim diyebilecek misiniz? Kötü niyetli bir polis tarafından tutuklansanız, iş bilmez bir savcı tarafından suçlansanız, aptal bir hakim tarafından mahkum edilseniz yine asın beni diyebilecek misiniz? Hele hele Türkiye gibi adalet sistemi aksak topal yürüyen bir ülkede masum insanlar bile masum olduklarını anlatana kadar 1 sene hapis yatarken ölüm cezası alacak bir masumun vebalini kim ödeyebilir.
Ferhan Şensoy'un gerçek hikayeden uyarlanan "PARDON" filmini izlemenizi öneririm. Bu ülkede masum olduğu halde hüküm giyip 10 sene yatıp sonra gerçekler ortaya çıkınca 3 milyar lira tazminatla salınan insanlar oluyor. Bu masum adamı idam etseydiniz gerçekler ortaya çıkınca pardon mu diyecektiniz? arkasından yasin mi okutacaktınız?
İdam cezasına karşı çıkan aydınlar ve hukukçular suçluları çok sevdikleri için, teröristlere ve ayrılıkçılara sempati duydukları için ölüm cezasına karşı çıkmıyorlar, yarın bir gün sizin de başınıza gelebilecek kazaları engellemeye çalışıyorlar.
Amerika'da idam var diyen arkadaşlara bir bilgi vereyim Amerika da her eyalette idam ceazsı yok texas gibi geri kalmış, muhafazakar cahil batı eyaletlerinde idam cezası var. Ve idam cezası uygulayan eyalet sayısı son derece az. Ayrıca Amerika'da Texas eyaletinde 1950 - 1995 yılları arasında idam edilen insanlardan 27 'sinin suçsuz olduğu ispatlandı. Yani polis, savcı, hakim ve juri yanlış karar verdiğinde giden insan hayatının özürü telafisi yok.
Ancak savaş, vatana ihanet, terör gibi kesin ve kati şekilde kanıtlanmış durumlarda idam cezasının uygulanmasına karşı değilim. Hele hele Terörist Başının Avrupa Birliğinden dışlanmak pahasına asılması gerektiğini düşünüyorum.
Ancak diğer durumlarda idam cezasına karşıyım. İngiltere'de Ölüm Cezası da yoktur, Müebbet Hapis Cezası da. 4 kişi öldüren biri mesela 440 yıl ceza alır. Ömür boyu değil dikkat edin 440 yıl yatsın çıksın mantığı vardır.
Esas Türkiye'deki sorun ota boka Af çıkarmamız ve adalet sistemimizin aksak işlemesidir. Suçluların hakettikleri cezayı almadığını gören normal vatandaşlar da tepki oluşuyor. Buradaki asalım keselim tepkisini de ona bağlıyorum. Önemli olan caydırıcı cezalar vermek ve uygulayabilmek.
Yani 25 tane masum insanı asmaktansa 2000 tane suçluyu ömür boyu beslemek lazım. İnsan hayatı değerlidir.
saygılar
__________________
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,
Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
CANDA ÖZÜR OLMAZ...
|