Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt?
Senin gündemi ne kadar iyi takip ettiğin belli oluyor! Resmen sallamışsın!
Sayın Abdüllatif Şener hükumette bakan iken bir çok kez kendi hükumetinin politikalarını eleştirdi. Hatta bir çok kez bu yüzden Tayyip Beyle ters düştü. Şu an ilk aklıma gelen bundan dört yıl evvel Milliyet gazetesine manşet olan ''Arjantin'e döneriz'' başlıklı haberi aç iyice oku. Bak bakalım bundan dört yıl evvel de aynı eleştiriler yapılmış mı yapılmamış mı?
Eleştirelim ancak kuru sıkı sıkmayalım!
|
Sevgili arkadaşım İbrahim;
Üç yıldır muhtelif defalar gündeme getirdiğim halde,arkadaşlarda vurdum duymazlık,kel alaka yazışmalar,gündemi takip etmemek gibi siyasetten bihaberlerdir.
A:LATİF ŞENER ilk olarak,5 yıl evvel hükümetin önüne koyduğu,GALATAPORT ihalesinde şerh koydu,''Böylesi bir projeyi imzalayamam,daha sonrada bunu vebalini TÜRK halkına veremem'' dedi.
Bu bir nevi,ki bence,daha sonra cumhurbaşkanlığı makamına çıkacak birisi için ''Sınama'' takdiği idi.
-Eğer bu projeyi imzalarsa,hükümetlere yön veren güçler tarafından,başa geçecek insanlarda aranan vasıf,-yönetecek adam- değil,-Yönetilebilecek adam- arayışıdır.Şener'in bu projeyi imzalamamasından sonra,zaten hükümetle ve dolayısıyla akp ile olan bağlarında zayıflama olmuştur.
Şener,her platformda hükümet'in yanlış projeler üstünde durduğunu,bu pojelerin ileriki süreçlerde olumsuzluklara vesile olacağını bıkmadan usanmadan söyledi.
Asıl sorun;Uzun zamandan beri süregelen,eğitimsizleşme ve fakirleşme olgusundan kaynaklanan,bunun dışa vurumu olarakta,mesela 1000 yıl evvel bir insanın bilgi haznesinde en fazla 300-400 kelime bulunurken,şuanda insanlarımızın günlük olarak gündemi değişmesi,elektronik ,sözde bilim çağı,görsel medyada pembe diziler ile kafanın yoğrulması neticesinde enaz 4000-5000 kelime haznesine ulaştığında,detaylar üstünde fazla duramıyor.Sadece başlıkta kalması halkımın en nihayetinde ise en bariz bir şekilde görüleceği gibi,Konya'da çöken bir binadaki sorumsuzluğu araştırma zahmetine,mesüllerinin cezalandırılması ve benzeri söylemde bulunmaksızın,Türk halkının islamiyetin kabülünden önceki anlayışı ile,zorda kalana yardım eden zihniyetindeki gibi,
ACIMA ve MAZLUM'un yanında yer alma içgüdüsü ile hareket eder.
Sevgili kardeşim İbrahim,fazla üzülme ve kafanıda yorma.Bugünlerin muhasebesini şimdi yapamayız.Ne yazıkki 5 yıl sonra, durumun vahametinden anlayan arkadaşlar tarafından bunun değerlendirmesini yapabiliriz.
Kendine iyi bak,kal sağlıcakla.