Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 24.08.2008, 13:29   #5
GuNaY
Super-Moderator

GuNaY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

GuNaY Şuan GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.11.2013 23:42
Pool Jam Champion!
Tecrübe Puanı: 10 GuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: Adı Şeriat! Bu Fotoğraflara İyi Bakın!

Alıntı:
ero Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bana bi tane şeriatın insanlara sağladığı faydalardan birini yazarmısın...her safhasında BASKI-ŞİDDET-CAHİLLİK VE DİKDATÖRLÜĞÜN OLDUĞU YALAN MI YOKSA......brz doğru yerden ele alın.....şeriatın sizinle ne alakası var...ne değeri....
A benim yurdumun canım aydıncıkları, şeriatsız din olur mu kardeşim..Önce şeriat ne demek. Siz bunu ne anlamda soruyorsunuz, karşınızdaki ne anlıyor? Şeriat, etimolojik açıdan geniş yok, pınarın gözü / Pınarın gözüne giden yol anlamına geliyor.. Teknik anlamda ise Şeriat Hukuk, meşruiyetin kaynağı demek. Yani “Gayrimeşru” dediğiniz zaman “ Şeriata uygun değil” demiş olursunuz. Teolojik anlamda ise bir dinin emir ve yasakları demektir. Yani dini anlamda meşruiyeti ifade eder. Bir Müslümanın şeriata karşı çıkması, “ben Türkiye vatandaşıyım ama bu ülkenin hukuk düzenine inanmıyor ve güvenmiyorum”demektir.. Müslümanım dediğiniz zaman, İslam şeriatına şeksiz şüphesiz iman ve ona uygun yaşama sözü vermiş olursunuz.. Yani içki içmekle bir Müslüman dinden çıkmaz ama, bu iş vejeteryan olduğunu söyleyip arkasından da köfteye bayıldığını söyleyip arkadaşlarını köfte partisine davet etmeye benzer. Sosyalist olduğunu söyleyip tefecilik yapan adamın durumuna düşer sonra kişi. İnek kasaplığı yapan Hindudan (İneğe tapan kişi) ne farkı kalır insanın o zaman.. birileri, şeriatı, herkesi belli bir dinin, hatta belli bir mezhebin elinde, onun ruhbanları tarafından topluma dayatılan, karşı çıkanların acımasızca cezalandırıldıkları, ellerinin kollarının kesildiği bir düzen gibi, diktatörlük gibi göstermeye çalışıyor. Kendi ideolojileri İslamdan daha yüce, Allah(cc)den daha merhametliler (haşa)!Yani din devleti olacak, herkes belli bir dinin politikacılar tarafından yorumlanan ve din adamları kadrosu tarafından oluşturulacak bir yönetim mekanizması olarak görmeye/göstermeye çalışıyor.. Burada asırlardır Hristiyanların ve Yahudilerin, Sabiilerin, hatta Ezidilerin (Şeytana farklı bir misyon yükleyen inanç topluluğu), Mecusilerin yaşadığını unutuyorlar.. Müslümanlar asırlarca Hindistanı, İspanyayı, Balkanları, Afrikayı yönetti, ne oldu?

Alıntıdır...

Şeriat din kuralları demek, yani İslam dinin kuralları...
Şu anda bazı ülkelerde yaşatılan, yada yaşatılmaya çalışan şeriat değil, eskiden yaşanmış olan şeriatı seviyorum...
İnsanların kendi çıkarları doğrultusunda değiştirdikleri şeriatı değil...
Şeriat aslında şiddet cahillik (senin gibi) diyerek olmadığı bir kisveye büründürmeye çalışanlara şaşıyorum...
Osmanlıda yaşanmış günümüze en yakın ve dikkate alınması gereken örnektir.
Fatih Sultan Mehmet'İn İstanbul'un fethinde yapmış oldu toplar hiçbir birikimin sonucu olamaz herhalde değil mi kardeşim, sadece tesadüfler(!) topluluğunun birleşmesi sonucu birleşen demir yığınıdır...
Yabancı bir bilim adamının yakılan İskenderi'ye kütüphanesinden alınan birkaç parşömen kağıdıyla atomu parçaladık ifadeside müslümanlara ait olan o kütüphanenin içerisinde barındırdığı bilgilerin sadece magazinsel birkaç kitaptan oluştuğunu gösteriyor(!)...

Alır Götürür Seni Bilinmeyen Derinliklere.

Sevda Mavidir, Mavi ise Umut,

Sen Yüreğini Hep MAVİ Tut...
GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif