Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 25.08.2008, 16:12   #31
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 00:50

Tecrübe Puanı: 1093 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein
Standart --->: sivaslı kızlar

ben inanmiyorum ayrimcilik olmadigina
ister istemez her ailede ayrimcilik oluyor
bazi insanlar bunu ayrimcilik olarak algilamiyor olabilir
ama ayrimcilik oluyor
her anne baba cocugunun kisiligine göre cocuklarina davraniyor

mesela:

1. cocuk kisilik olarak zayifdir herseye cabuk kanar, bu cocuga anne baba daha cok dikkatle birseyleri yapmasina izin verir.

2. cocuk kisilik olarak güclü ve kendine güveni tam yerindedir, bu cocuk kimseye kanmaz, anne babanin güvenini tamamen almisdir. Bu cocuga anne baba daha cok sey izin verir.

Ayriyetden bazilarinda sevgi konusunu gördüm, sevgi ile ayrimcilik yapma konusu farkli seyler.

Anne ile baba cocuklarinin hepsinide tabiki sever, ama hepsinin yeri ayridir.
Birini birinden kesin daha cok sever. Anneme sordugumuzda kimi daha cok seviyorsun diye, hepinizinde yeri aynidir. Ama bu dogru degil. Bes parmak misali: her parmaginizi ayri ayri kesseniz, hepside ayni aciyi verir. Ama serce parmaginizla bas parmaginizi bir tutabilirmisiniz? Bas parmaginiz olmasa eliniz hic birseyi tutamaz. Hic bir isi düzgün yapamazsiniz.

Bunun gibide cocuklarda ayri sevilir. Birtek cocuk degil, abla, abi, kardes. Kendinize bi bakin kardeslerinizin arasindan kimi daha cok seviyorsunuz. Ve neden daha cok seviyorsunuz.
Birseyleri belki paylasmissinizdir, belki onunla daha iyi anlasiyorsunuzdur, belki onunla en güzel günlerini gecirmissindir. Ayni sekilde anne ve baba'ninda öyle oldugunu düsünüyorum.

Bu arada "köylü" yazdigi seyide unutmadan söylim. Anneniniz sag iken malini dagitmis. Bu konuda ayrimcilik yaptigi dogru ama sebebide aslinda cok acik. Genelde bizim kültürde erkek cocuklarina bütün mallar devredilir, cünkü Anne ve Baba bir gün yaslandiginda onun bakacagini düsünürler. Kizin el oglunda oldugu icin bakamayacagini düsünerek, erkek cocuguna bütün mallarini verirler. Bu ama birtek sivasda degil heryerde böyledir.

Bence üzülmeye öfkelenmeye degmez, herseyin basi saglik. Eger bi sekil mal mülk sahibi olacaksaniz buna birseyler sebep olur ve sizinde maliniz olur.
Umarim mal mülk icin kardesler birbirini kirmaz, üc günlük dünyada bunun icin kavga etmeye degmez.

yine resmen roman yazmisim yaaa kusura bakmayin arkadaslar. Gözlerinizi agritdigim icin hakkinizi helal edin....

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla