--->: Genç kızlarmız ne haldeler? Farkında mısınız?!
Cok haklisin kardesim, her bir zerresine kadar katiliyorum. Zaten Can Dündar ne yazsa dogru yazar, tespitler cok yerinde, bravo...
Aileler kendi rahatlari icin cocuklarini cok fazlaca özgür birakiyorlar bu da benim gözlemlediklerimden. Baba mac izliyor anne dizi izliyor ya da bu gibi seyler, cocuk gelip bisey sormasin bizi rahatsiz etmesin diye harcligi veriliyor git kiziim ya da oglum gez toz ya da internet basinda gecir vaktini (hani bize dokunmasinda ne yaparsa yapsin hesabi). Her iki tarafta calisinca cocuk egitiminde eksiklikler cok oluyor. Anne ve baba eve yorgun geliyor vakit ayiramiyor yeterince. Bir aile cocuk yapmaya karar Verdiyse en azindan bikac yil anne bebeginin yaninda kalmali ve ona gereken temeli vermeil. Ben inaniyorumki temezli saglam olan her egitim ara sira hasarlar alsa da sonunda yine ozone dönecektir. Insanlar sevgi acliklarini maddiyatla kapatmaya calisiyorlar, oysa bütün bunlari hic bir maddiyetin kapatmaya gücü yetmez.
Ben nasip olurda anne olursam kesinlikle bütün isim gücüm evladim olur, onla birlikte birseyler yapmali, örnek bir yasam sürdürmeliyimki o baskalarina degil bana özensin, ailedeki huzur cok önemli. Birtek anne degil baba da egitmeli ögretmeli ilgilenmeli. Sonra bir cocugun basini nekadar bos birakirsan okadar yanlis seylere dalabilir. Cok fazla bos vakit birakmamaktan yanayim ben, hani vakti olmasinki o tür hislere düsüncelere kapilmasin.
Hangi babanin maci ya da kahveye gitmesi kizindan oglundan daha önemli? Hangi annenin dizisi ya da danteli evladindan önemli? Ya gerekirse gitmek istedigi yere annesi ve babasi ile de gidebilir. Cocuk egitiminde bana göre en önemli sartlardan biri evladinla arkadas olmak, ama yeri geldigi zamanda otoriterligini gösterebilmek. Hani arkadas ol derken aradaki saygiyi yitirmemeli.
Ben okadar mesgul bir cocukluk gecirdimki vaktim dahi olmadi bu tür seylere özenmeye. Annemler hic bos birakmadilar, okul biterdi hafta sonu cumartesi türk okuluna yollarlardi, pazar kuran dersine giderdim. Ve ailemle de vakit geciriridim tabiki. Ama ara sira istemedigim yeter dedim zamanlar da oldu tabiki, ve o dönemde hemen ara verirlerdi ben özleyip isteyene kadar tekrar.
Cinsellik egitimi iyi hos da allah askina 8-10 yasindaki bir cocugun bunlari bilmesine gerek yok. Ergenlik yasina geldigi zaman konusulmasindan yanayim, hani cocuk yasta bu konulari bilmeyene cahil gözüyle bakiliyor artik bu devirde. Cocuklar neyin ne oldugunu bile bilmeden deneyebiliyorlar, ve sonuc felaket. Devir kötü artik, herzamankinden daha fazla sahiplenmeli maneviyata imana….
|