Konu: EDS
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 04.09.2008, 07:44   #1
ABDULLAH DUMAN
Usta Yiğido
 
ABDULLAH DUMAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ABDULLAH DUMAN Şuan ABDULLAH DUMAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2016 12:29

Üyelik Tarihi: 09.08.2006
Mesajlar: 3.552
Tecrübe Puanı: 1096 ABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISIABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISIABDULLAH DUMAN COK SEVILEN BIR KISI
Standart EDS



EDS

Elektronik Denetleme Sistemi; trafik akışı kontrolünün sağlanması ve şehir yaşantısının kurallara uygun, medeni bir yapıya kavuşturulması amacı ile kent trafiğinde kural ihlali yapan araçların tespiti için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen bir uygulamadır.


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]



Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi; kavşaklarda kırmızı ışık ihlallerinden kaynaklanan kazaların önlenerek, can ve mal güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacı ile geliştirilmiştir. Sistemin işleyişinde; kavşak noktalarında trafiği gözleyen kameralar, kırmızı ışık ihlali yapan araçları tespit edip fotoğraflamakta ve fotoğrafların Trafik Kontrol Merkezi’ne iletilmesi sonucunda ihlali yapan araç sürücüsü hakkında yasal cezai işlem yapılmaktadır.


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


Arıza durumu dışında emniyet şeridinin kullanılmasını önlemek amacı ile faaliyete geçirilen Emniyet Şeridi İhlal Tespit Sistemi’nde ise; Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi’nde olduğu gibi, yolun farklı noktalarına yerleştirilen sensörler aracılığı ile şeridi gereksiz şekilde işgal eden araçlar görüntülenmektedir.

Kırmızı ışık ve Emniyet Şeridi İhlal Tespit Sistemi’nden elde edilen görüntüler, ceza makbuzları ile birlikte sürücülerin adreslerine gönderilmektedir. Ayrıca araç bilgilerinin tescil kayıtlarıyla tutarlı olup olmadığı da bu sistem aracılığıyla kontrol edilebilmektedir. EDS sonucu uygulanan cezai işlemler Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluğundadır.



[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]




EDS’nin Kullanım Amaçları:

• Kırmızı ışık ve Emniyet şeridi ihlallerinden kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal güvenliğinin maksimum düzeye çıkarılması,
• Kurulduğu kavşaklarda caydırıcılık etkisinin bulunması.
• Kazalardan dolayı oluşan maddi zararların azaltılarak milli ekonomiye katkıda bulunulması








__________________

Biz ki, Tunada Abdest Alıp, Viyana Önlerinde Namaz Kılanların Evlatlarıyız !
ABDULLAH DUMAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla