--->: AB'ye EVET mi?, HAYIR mı?
Yazılara genelde baktım:genelde yazılanlarda Ab ye hayır denilmiş ve Türk birliğine destek çıkılmış. Arkadaşlar bir politikayı desteklerken biraz gerçekçi olmamız gerek. Türk Birliği imkansız bir olay keşke olsa bende karşı değilim: Niye imkansız olduğuna gelince, benim okuduğum üniversiteye dünyanın heryerinden öğrenciler geliyor özelliklede Orta Asya daki Türki Cumhuriyetlerden. Ben bu arkadaşlarla bu konuları çok konuştum. Onlar bizim gibi düşünmüyor. Sovyetlerin etkisinde kalmış halk yığını çoğu. Rusya'yı abi gibi gördüklerini söylüyorlar çünkü Sovyetler zamanında bunlar askerken bir çok imkana sahipmişler ve birçok yabancı dil bildiklerinden dolayıda askerlik sonrası da çok rahat yaşamışlar. Şu an kendi devletlerine sadaketleri Rusyaya oranla bile daha az. Ve siz bu durumda gelip Türk Birliği kuracaksınız.Türkiye Cumhuriyeti ne vaadediyor ki adamlar bu birliğe girsin. Bizim içimizde bir dünya sorun varken onlarınkini nasıl çözeceğiz. Kaldıki Kazakistan gibi önemli bir Turki Cumhuriyette Şangay Birliğine üye.
AB konusuna gelince, Biz Avrupada yüzyıllardan beri varız ve buradaki her gelişme bizim için çok önemli.AB bünyesinde birçok güçlü devlet barındırmaktadır. Türkiye bu birliğe girdiğinde bu güçlü devletlerden biri olarak girecektr zaten. Benim inancım o dur ki önceden kapısından döndüğümüz Viyana, AB sayesinde geçilmiş olacaktır. Sloganlarla ve desteksiz hayallerle bir ülkü bir amaç gerçekleşmez. Ve yine sloganlarla ne devlet yönetilir ne de politika geliştirilir.
To the sun, the sky's soul is fed
|