Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 16.09.2008, 06:38   #33
yiğidoturan
Usta Yiğido

yiğidoturan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yiğidoturan Şuan yiğidoturan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2014 12:58

Tecrübe Puanı: 1073 yiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDIyiğidoturan TAM BIR BEYEFENDI
Standart SİVAS MÜHİM ŞEHİRDİR ,,GAZİ MUSTAFA KEMAL

SİVAS MÜHİM ŞEHİRDİR

4 Eylül 1919'un şart ve koşullarında, Sivas ilinde 108 gün süren insan üstü bir mücadeleyle, uzun tartışmalar ve sert engellemelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni o zor şartlarda kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını düşündükçe, şimdiki idarecilerin tüm teknolojik imkanlara rağmen belli bir makamı çeşitli metotlarla kaptıktan sonra her şeyden şikayetçi olmalarını üzüntüyle izliyoruz.

19 Mayıs 1919'da Samsun'dan "BÜYÜK ANADOLU HAREKATINI" başlatan Atatürk, yoksul bırakılmış Anadolu İnsanına güvenerek tüm Dünya'nın kabul ettiği bir mucizeyi hayata geçiriyor, onun torunları(!) ise bıraktığı mirasın değerini bilmiyor!

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelinin atıldığı 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 89. Yılı kutlamalarına Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'de katılacak. Muhtemelen değil, alenen ilin idarecileri çıkıp Sayın Cumhurbaşkanı'na 4 Eylül Kongresi'nin Cumhuriyet Tarihimizdeki yerinden çok kendi yaptıkları güzel(!) işleri anlatarak pembe tablo çizecekler. Oysa gerçekler hiçte öyle değil. Atatürk'ün Cumhuriyetimizin kuruluşunda merkez seçtiği il olan Sivas her alanda büyük bir sıçrama içerisindeyken idarecilerimiz maalesef ve maalesef buna ayak uyduracak çapta değiller. Çaplı olanları da anormal kampanyalarla yerin dibine sokarak sindiriyorlar.

Fikirlerime katılanların çoğunlukta olduğunu bilmesine biliyorum da, "YİNE BİRİLERİNE KIZMIŞ" diyeceklere de şunları söylemek istiyorum; Bu memleketin en üst makamlarında oturup da her fırsatta Sivas'ı karalayanlara siz olsanız kızmaz mısınız? Siz olsanız benim duyduklarımı duyup da isyan etmez misiniz? İşgal ettikleri makamın hakkını vermedikleri veya veremedikleri halde, Devlet'in olağanüstü imkanlarından da yararlanarak Sivas'ı ve Sivaslıyı yerin dibine sokmaya çalışanlara "LÜTFEN İSTİFA EDİN" dersek, yine mi hata etmiş oluruz! Hata ise ben bu hatayı her zaman olduğu gibi yapmaya devam edeceğim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e bu duygular içerisinde Sivas'a HOŞ GELDİNİZ derken, ilimizde hasbelkader görev yapan ve Sivas'a atanmak için büyük çaba harcadıklarını bildiklerime de, "SİVAS MÜHİM ŞEHİRDİR" hatırlatmasını yapıyor ve kendilerine Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerini neden Sivas'ta attığını iyi araştırmalarını tavsiye ediyorum. Onlar unutmasınlar ki; Türk Milleti'nin yeniden dirilişinde Sivaslının katkısı çoktur. Sivas gibi mühim bir şehirde görev yapıp da Sivas'ı karalamayı alışkanlık haline getirenlere saygıda kusur edilmiyorsa, bunun sebebi de DEVLET'e olan saygının derinliğidir.

Yukarıdaki karmaşık duygular içerisinde yazımı noktalarken, 1919'un şartlarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurmayı mucizevi bir şekilde gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Silah Arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum…

Fikret ÜNSAL ¬