Cevap: Zehirli çikolata Türkiye'de!
Belki bu heryerde oluyor ama, bizdede aşağı kalır yanı yokki.
Ülkemizde gerekli kontrol gerekli cezaların uygulandığını hiç sanmıyorum. Bazen göstermelik denetimlerde orada üretilen çikolataları, işçilere bunları evinizdeki çocuklara yedirirmisiniz diye sorulduğunda "hayır" cevabı verirler.
Sadece çikolata değil diğer tüm gıda maddelerindede yapılan konrolllerde hiçte iç açıcı bir durum söz konusu değildir.
Biz müslümanların sürekli söylediğimiz bir söz vardır. "Temizlik İmandandır" fakat bunun sadece sözde kaldığını bu temizlik yönümüzü bir türlü gıda sektörüne yansıtamıyoruz tabiki herkes için değil, uyum sağlayanda var tabiki fakat azınlıkta.
TV. de birgün ET üretimiyle ilgili bir program vardı. Almanya'da ki et üretimiyle bizdeki ET üretimi konusu geçiyordu.
Valla Almanya'daki et üretimini izlediğimde, hijenik ortamlarda çalışanların kafasında bone ellerinde eldiven önlükleri bembeyaz ben dr.sandım onları O etler otomatik sistemle jilantinelmiş şekilde soğuk hava depolu araçlara yüklenişini izlediğimde çok imrendim.
Bizdeki taşımayı gösterdiğinde deyim yerindeyse midem bulandı. Bizim Mahmut eti kucakladığı gibi belki 1mm kir kaplamış önlüğüyle Kartal marka bekleyen araca eti bir metreden fırlattığını gördüm. İşte fark bu dedim.
Sağlıkla dalga geçilmez, hastalıklar çaresizlikler elbetteki bununla ilgili.
Umuyorum ve özlüyorumki biran evvel bizde o durumlara gelelim. Ama ne zaman ve nasıl?