Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 16.10.2008, 15:02   #6
bayatlı kenan58
Tecrübeli Yiğido

bayatlı kenan58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bayatlı kenan58 Şuan bayatlı kenan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.02.2015 20:16

Tecrübe Puanı: 708 bayatlı kenan58 FAZLA SÖZE GEREK YOKbayatlı kenan58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Cevap: --->: HATİM KAMPANYASI

Alıntı:
gul-i_ahmer Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
vermiş olduğun bilglerin için teşekkur ederim ama ben böyle birşeyi ilk defa senden duyuorum; ki bağlı olduğum cemaatte bazen cüzleri dağıtarak hatim yapmaktadır hiç bir şekilde bize böyle bir bilgi verilmedi ki yanlış olsaydı vekilimiz bunu bize yaptırmazdı...ayrıca ramazan aylarında genellikle mukabele hatim yapılırken birkaç kişi okur diğerleri dinler ve hepside sonra hatim duasını toplar....
Ölü için, çeşitli kimselerin sessiz olarak çeşitli cüzler okuyup, Kur’an-ı kerimi hatmetmeleri ve her birinin okuduğunun sevabını ölünün ruhuna göndermeleri veya birinin, hepsi için hediye etmesi yani hatim duasını yapması, okuyanların da âmin demeleri caiz olur ve çok faydalı olur. Fakat bu suretle hatim sevabı hâsıl olmaz. Hatmi bir kişinin okuması veya bir kişi, daha önce okumuş olduğu hatmin sevabını hediye etmesi lazımdır.

. (S. Ebediyye)

Değerli kardeşim.Buradaki bahsedilen konu ölü için nasıl hatim yapılacağıdır.Ölü için çeşitli kişilerin farklı cüzleri alıp okumaları ve ve sevabını ölülerin ruhuna göndermeleri caiz olur ve çok faydalı olur deniliyor.Fakat bu suretle hatim sevabı hasıl olmaz deniliyor.Yani ölü için bir kişinin hatim okuması ile ancak hatim sevabına kavuşulacağı belirtiliyor.Yaptığınız uygulamaya yanlış demiyorum.Sadece ölüler için bu şekilde hatim olmayacağını belırtmek ıstedım.Kardeşlerimizin okudukları Kur'anı kerimin sevabını ayrı ayrı yada bir kişinin hepsi için şehitlerimizin ruhlarına hediye etmesi tabiki çok faydalı olur

Bunlar kendi görüşüm deildir.Dini meselelerde kendi görüşümü belırtmekten RABBİME sığınırım.Şimdiye kadar yazdığım dini konular değerli ehli sünnet alimlerimizin değerli kitaplarından alınmıştır

RABBİM yaptığımız ve yapacağımız dualarımızı kabul eylesin.AMİN

şuanda yaptığımız hiçbir iş
kılınmayı bekleyen
vakit namazından daha önemli değildir

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
bayatlı kenan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla