Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıl dönümü dolayısıyla Kayseri΄den yola çıkan Cumhuriyet Eğitim Treni, ilimize geldi.
TCDD, Kayseri ve Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Kayseri΄den yola çıkan eğitim treni, Sivas Garı΄nda Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ile Selçuk Anadolu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından karşılandı. Eğitim treni ile birlikte Özel Tekden İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ve Okul Müdürü Nuri Özkan, kente geldi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Sivas Kongresi΄ndeki delegeleri canlandıran Kayserili öğrencileri, ellerindeki bayraklarla Sivaslı öğrenciler karşıladı. Vali Yardımcısı Şahin, burada yaptığı konuşmada, Kayserili öğrencileri Cumhuriyet kenti Sivas΄ta görmekten mutlu olduklarını belirterek, bu etkinliğin bir ilk olduğunu, farklı illerle bu tür etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden de Kayseri ve Sivas΄ın iki dost şehir olduğunu vurgulayarak, gezinin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti. Sivas Garı΄nda birlikte hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, daha sonra otobüslerle Selçuk Anadolu İlköğretim Okuluna hareket etti. Yolculuk sırasında Kayserili öğrenciler, Sivas Kongresi΄nde alınan kararları ve Sivas konulu şiirleri okudu. Selçuk İlköğretim Okulunda 10. yıl marşı ile karşılanan öğrenciler, yaş gruplarındaki sınıfları ziyaret etti. Selçuk İlköğretim Okulu öğrencileri okullarını ziyaret eden Kayserili öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ettiler. Okulda düzenlenen törende, her iki okulun müdürleri İlhan Duman ile Nuri Özkan da günün anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
Öğrenciler, daha sonra Sivas Kongresi΄nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile kentin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ettiler.