Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt?
1. Havalimanı 6 sene önce kapalıydı şimdi yılda 150 bin kişi kullanıyor. İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen ve İzmir den 12 ay boyunca seferler var. Yurtdışından ise 6 ay Almanya nın iki şehrinden var. Bana istatistikleri döktürmeyin buraya vallaha dökerim!!!!!!
2. OSB de 100 e yakın fabrikada 5000 işçi çalışıyor. Gidip baktın mı, inceledin mi. Sivasın ihracat rakamları nereye gelmiş araştırdın mı!!!!
3. SİDEMİR kapalıydı şimdi 600 kişi çalışıyor biliyor musun.
4. ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SİVAS TA kuruldu.
5. Tarihi eserleri koruma kurulu Sivas ta kuruldu.
6. Üniversitede bir sürü fakülte açıldı.
7. Sıcak çermiğe 5 yıldızlı otel yolda
8. Sivasın merkez nüfusu 230 binlerden 320 binlere çıktı.
Daha çok şey yazarım ama bunlar bile yeter. Ben de Sivaslıyım. Sivas çok güzel bir yolda. Bugün Sivasta resmen konut yapımı patlaması var. Toki bir yandan özel sektör bir yandan konutlaşma hızı çok arttı. Sadece bu bile Sivasın geliştiğinin göstergesi.
Göz görüyor, kulak duyuyor 
|
Sen beni anlamıyorsun sevgili dostum ben bir karşılaştırma yapıyorum bundan 30 yıl önceki iktidarlar zamanında Sivas Kayseri, Malatya, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Afyon, Trabzon, Denizli gibi şimdi kendisinden büyük olan şehirlerden daha büyüktü. Sayın vekilde aynısını söylüyor Sivas tabii ki köy değil tabii ki havaalanı olan köy olmaz. Ama o şehirler giderken Özal'dan sonra gelen tüm hükümetler Sivas'ı unutmuştur yoksaymıştır en azından diğer illere göre. Şimdi yukarda yazdığın konulara gelelim.
1-Havaalanı hangi hükümet ve belediye zamanı açıldı Sivas'a
2-Organize Sanayi bölgesi hangi yılda kurulmuştur ve dönemin Sivas Belediye başkanı kimdir ve hangi partilidir???
3-Sidemir konusunda hükümetin yaptığı birşey yoktur, halk kurmuştur bu fabrikayı işletememiştir çünkü 80 sonrası hükümetler Divriğiden çıkan demiri İskenderun'da işlenmesini sağlamıştır Sivas'a gelmemiştir. Devlet el koyunca doğru yönetimle kurtulmuştur.
4- Ulaştırma bölge müdürlüğü dediğin şey Karayolları 16. bölge müdürlüğü ki ezelden beridir Sivas'tadır hükümetin yaptığı iyi şey daha doğrusu henüz yapmadığı bu bölge müdürlüğünü Sivas'tan almamasıdır.
5-Tarihi eserleri koruma kurulu konusunda söylenecek birşey yok sonuçta olumlu bir etki.
6-Cumhuriyet Üniversitesi kurulduğunda hangi iktidar baştaydı ve belediye kimdeydi?? Ayrıca 2002'den bu yana bir tek bölüm açılmamıştır sadece Eski C.Başkanı Sezer'in yaptırdığı yeni yurtlar ve eski rektörlerin döner sermaye ile yaptığı yeni binalar yeniliktir. Sadece Sivas'ta değil yeni kurulan üniversiteler dışında hiçbir üniversiteye yeterli teknik destek verilmemiştir. 2003 öncesinde Avrupanın ilk 50sine en az 5 üniversite sokan Türkiye o günden beri çöktü neden acaba harcırak verilmediğinden olabilir mi, Rektörlerle olan kavgadan olabilir mi? Acaba YÖK başkanı değişince neden musluklar YÖK için yeniden açılmıştır.
7-Sıcak çermik kaç yıldır oradadır hangi belediye zamanında yapılmıştır ve hangi belediyeler öyle bir çöp gibi atmıştır kenara, şimdi yapılacak 5 yıldızlı otel konusu önemlidir umarım atıl bir yatırım olmaz çünkü bu otel yapılmadan önce altyapısının tamamlanması gerek yoksa bunlar popilist hareketlerç.
8-Peki Nüfus'un Türkiye oranına bakar mısınız? Türkiye'de ne kadar Sivas'lı vardır ve bu insanlar ne zaman ve ne için Sivas'tan göçetmişlerdir. Eski nüfus oranı, Türkiye şartlarına göre ekonomi büyüklüğü ile şimdiki halini karşılaştırın bakın Sivas kaderine terk ediliyor mu yoksa 30 yıldır zaten terk edilmiş mi?
Lütfen sizde biraz irdeleyin sadece irdeleyin ve bakın fikirleriniz ne kadar değişecek
Saygılar...