Alıntı:
Serd@r Nickli Üyeden Al?nt?
Arif Bey sizin bu örneğiniz şuna benzedi "NÜ" sanatıyla meşgul olanlara o resmi çizerken etkilenip etkilenmediği soruluyor;
Cevap:"BU BİR SANAT NASIL ETKİLENEBİLİRİM Kİ" diyor ressam,şimdi bu bir film ve ayrıca bahsettiğiniz gibide bir cinayetlerin değil siyasetin takipçisiyiz,diziylede olsa öldürülen uyuşturucu kaçakçılarına,VATAN HAİNLERİNE,gaspçı ve tecavüz zanlılarınada sevinmiyorum desem yalan olur,kızdığınız zamanlarda "BÖYLELERİNİ TAKSİMDE SALLAYACAKSIN""nidalarını hepimiz atmıyormuyuz demek ki hepimizin içinde bir KURTLAR VADİSİ var! 
|
Hepimiz yalnış bir tanımlama bence,
Oysa ben veya benim düşüncemde olan pek çok kişi sizin gibi düşünmüyor.
Daha evvelde yazdım bunu. İran'da her yıl yüzlerce insanı vinç lerde sallandırıyor çoluk çocuk herkesin gözü önünde ancak;
O ülkde bu suçlar tekrar işlenmiyor değil, aksine yine devam ediyor.Birincisi demekki bu köklü bir çözüm değil. Hem Allahın verdiği canı Allah alır diyeceğiz hemde, o tür kişilerin canını İnsan alacak bence burada bir çelişki var, eğer dinimizde böyle bir şey var diyorsan İnsanda insan canı alabilir diye bir hadis veya ayette geçiyorsa birşey dediğim yok.
Ressam örneğinize dayanarak, size bir soru sorayım ben?
"Maddemi düşünceyi belirler,düşüncemi maddeyi?" O sanat olmasa o ressam nasıl etkilenip yada etkilenmeyecekmiş sorarım ona?
Siz sorunları çözmek yerine,"Tamircinin çırağı gibi,pisliği tezgah altına süpürmekle" yetinme yolunu düşünüyorsunuz.
Hayatta herşeyin bir nedeni vardır. Her probleminde bir çözüm yolu vardır,hastaya ilaç çare olmak yerine onu toptan kısayoldan yok etmeye benziyor sizinkisi.
Bu konular sosyal olaylar ve derin konular konuştukça konuşurum konu konuluğundan çıkar farklı konular oluşur.
İyisimi siz bildiğinizi yapın, evli çocuğunuz varmı bilmiyorum ama o bahsettiğim filmleri ve sahnelerini hatta ona benzer sahnelerin geçtiği cd'leri çoluk, çocuk, yeğen, kuzen alıp birlikte izleyin.Faydaları size geri dönecektir.Ressamın dediği gibi "Bu sanat nasıl etkilenebilirimki" cümlesini benimseyerek.
Hayırlı izlemler.