Alıntı:
Serd@r Nickli Üyeden Al?nt?
Şimdi Arif Bey Öldürme konusu dinimizde vardır ama bu konuyu deşmeyelim sonra çarpılır gider.
İDAM cezasının belirli şartlarla varolmasından yanayım.
Arif Bey Turan Dursun soruylarıyla yoruyorsunuz beni ama
"Maddemi düşünceyi belirler,düşüncemi maddeyi"
El cevap;
İkisi birbirinin varolma nedenidir,varlığı belirleme ve belirlenme ölçüleri eşittir,birinin varlığı ancak ötekinin varlığının tesbitiyle mümkündür.
Şimdi cinayetin varlığının yegane sebebi Kurtlar vadisimi yani...
Tamirci çırağı olayı hakikaten incitici zira burada bizi çırak olarak yargılamışsınız ancak sizde birden eğitim profesörü edasına büründünüz,neden elbirliğiyle eğitici bir vizyon oluşturmuyorsunuz anlamadım mesela Antikurtlarvadisi gibi son zamanlarda bu tür eylemler revaşta
Evet biz Ailecek Kurtlar vadisi seyrediyoruz ve hamd olsun bir canimizde mevcut değil ama siz ne seyrediyorsunuz onu merak etmiyor değilim hani...
|
Serdar bey,
Sadece konuya cevap olarak kısa bir kaç şey yazacağım, çünkü; konu konuluktan çıktı, "kurtlar vadisi" ne odaklandı.
Kurtlar vadisi'ne ben şöyle bakıyorum sadece "eğo" sunu tatmin etmek anlamından öteye gitmeyen bir yapıt olmakla beraber gençleri reis, fedai, yok bilmem ne gibi çetesel yönlere itmek için örnek teşkil ettiğinden dikkat edersen bir süre tv.lerde yayınlanması bile yasaklandı.
Vatan böylemi kurtarılacak, ??
Elin Amerika'lısı gelip bizim askerlerimizin kafasına çuval geçirirken, bizde o tür filmlerde Amerika'lı subayların kafasına çuval geçirip kendimizimi rahatlatacağız,?
Ben cinayetlerin tümü bu filmle alakalıda demedim, sadece o tür suçlara meyilli olan ruhsal sorunları olan kişileri daha çabuk suç işletmeye yönledirebilir inancı taşıdığım için o görüşümü belirttim.
Ben büyüklerimden "Allahın verdiği canı ancak Allah alabilir" diye öğrendim ve duydum, vede böyle biliyorum, Ben bu aradaki çelişkiyi netleştirmek açısından sormuştum. Madem böyle bir inanç var böyle biliyoruz, o halde bir insanın canını idamda olsa bir insanın alması çelişki oluşturmuyormu doğrumu sizce? Benim takıldığım nokta buydu.
Ben o madde, düşünce sorusunu ressama istinaden söylemiştim,.Artık siz nasıl algıladınız bilmiyorum.
Çırak, usta ilişkisini üzerinize almaya gerek yok, onu sadece genel manada söyledim herkes onu örnek olarak gösterir.
Benim ne izlediğim konusuna gelince, açık söyleyim ciddi anlamda şunu çok beğenerek izliyorum diyeceğim bir dizi ne yazıkki yok.
Bir kanal bir dizi başlattımı, aynı birbirine benzer dizi yarşına girerler. Ciddi bir konusu olmayan sosyal içerikli film yada dizi olmazsa izlemiyorum, bazen tek tük denk gelirse izlerim. Genelde açık oturum, haber, belgesel gibi programları takip ederim. Ve onlarda yetmiyorsa okumaya çalışırım.Ama siz ısrarla biz o diziyi seviyor izliyoruz diyorsun, izleyin tabiki benden yazımın sonunda zaten "hayırlı izlemeler" diye bitirmiştim.
Bak gördünmü konu nereden nerelere geldi,
Çocukların hani "elim sende kaldı" oyunu vardı en son ben vurdum gibi, bu ona benzedi. Artık en son ben yazdım olmasın diye ben artık bu konuya başka yazı yazmayacağım, elin bende kalsada