15.11.2008, 12:06
|
|
Usta Yiğido
albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 795 
|
--->: -->: --->: Kürt Sorunu Varmi?
Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt?
Sivas'ta,Kayseri'de,Konya'da fakir yok mu?
Sivas'ın köylüleri çok mu zengin?Dağa mı çıkıyoruz fakiriz diye.Merak etme ben de zamanında fakirliğin alasını yaşadım.Dağa mı çıkmalıydım?
Güneydoğudaki köylülerin sahip olduğu verimli topraklara Sivaslı köylünün kaç tanesi sahip?
Ben Güneydoğunun hemen her ilini gezdim gördüm.Kaçak elektrik kullanımı hat safhada.Bu para kimden çıkıyor?Benden.
Fakirsen fakirliğn de bir adabı vardır.Ahırını bile gece-gündüz kaçak elektrikle,elektirkli sobayla ıstana adam fakir değildir,hırsızdır.Düğünlerde ağırlığınca altını hangimiz tyakabiliyoruz,dolarları hangimiz havada uçuşturuyoruz.
Mesele şu:Benden alıyor onlara veriyor.Ortada bir sorun varsa o da Türk sorunu.
|
Ayrıca hemşerim,anlattıklarınız yanında birde madalyonun diğer tarafından örnekleme yapmak ihtiyacı hissettim.
1960 lı yıllarda gürün ilçesine bir genç kaymakam atanır,kaymakam gürün'e geldiğinde ne bir yol,ne gidecek bir tatil mesire yeri bulunmakta,E 23 karayolu geçtiği halde ilçeyi canlandıracak hiçbir faaliyet yok.
Kaymakam ve ilçenin ileri gelenleri oturur,ne yapabilir-ne edebiliriz diye kafa yorarlar,halk neye ağzını açsa kaymakamdan para yok-pul yok lafı çıkar.
Bir müddet sonra halkın kendi imkanlarınıda seferber etmesi ile başta,
Sitemizdede haberi yapılan şuul kanyonunun bulunduğu mıntıkadan ilçe merkezine 5 km. lik ilçeye içme suyu şebeke inşaası yapılmıştır.
Terzioglu dağı ilçeye hakim kuzey cephedeki dağ yeşillendirme projesi yanında ilçe içerisinde heryer halkın kendi imkanları ile yeşillendirilmiştir.
Güney tarafında,ilçeye 7 km. uzaklıkta bulunan ve yeşil ile mavinin her tonunu barındıran,bence dünyanın eşşiz güzelliklerinden biri niteliğindeki GÖKPINAR GÖLÜ müzde hakiki alabalıkta bulunmaktadır,bu göl'ün ıslahı ve yanında halkın hizmetinde olması planlanan sosyal tesis o günlerde görevde bulunan Sivas valisi tarafından,halkın çalışmalarını ödüllendirmek üzere,ödenekten ayrılan para ile yapılmıştır.
Yukarıda anlatılan bölümde,karekter olarak hep bana rabbena,elektrik kaçak-devlet yardımı olan toprak parası,hayvan parası tembellik,bizde ise taşın altına el koymak elde (Malum bölgede) kaçak-kuçak,
Sonrada sosyal adalet-eşitlik felan.
|