Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 21.11.2008, 04:08   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sivas Manganezle Büyüyecek

Türkiyede ilk defa Ferro Mangan, Krom, Bakır Çinko zenginleştirme üzerine tesis kurulacağını belirten MTS Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Gül, bu yatırımla Sivas'ta maden konusunda bir ilkin gerçekleşeceğini, bu yatırımın sadece Sivas'ı kapsamadığını çevre illerede katkı sağlayacağını dile getirdi.

İlimizde 30 aydır Madencilik sektörü üzerine hizmet eden MTS Madencilikten büyük bir atak. MTS Mühendislik yönetim kurulu Başkanı Sedat Gül Avusturalyalı bir maden firmasını ilimizde ağırlamıştı. Avusturalya firmasının Türk danışmanı ve dünyaca ünlü Avusturalyalı jeolog Robert Pyper ilimizde saha incelemesi yaparak zemin etüt ve altyapı çalışmalarını gerçekleştirmişti.

Çalışmalara olumlu bakıldığı MTS Madencilik yönetim kurulu başkanı Sedat Gül tarafından belirtilmiş heyetin 15-20 gün sonra başka bir mühendisle tekrar inceleme yapmak üzere ilimize geleceğini dile getirmişti. MTS Madencilik yönetim kurulu başkanı Sedat Gül yurt dışından yapılan incelemelerle ilgili olarak olumlu neticeler alındığını ilimize bu yatırımın gerçekleşme ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti.

180 km'lik bir alan içerisinde faaliyet gösterecek olan bu yatırım tesisi Sivas'a kurulacak, Kayseri, Erzincan, Yozgat, Tokat ve Amasyayı kapsayacak.Yatırımın istihdam konusunda ilimizde büyük etkisinin olacağının yanı sıra ilimiz ekonomisine en büyük katkıyı sağlayacak olan bu yatırımın 300 milyon Dolarla, 1 Milyar Dolar arasında gerçekleşeceğini yineledi.

Avusturalya firmasının ziyareti sonrası MTS Madencilik, Sedat Gül tanımı ise şöyle; 28 ruhsatlı manganez sahası bulunan ve bunların 6'sında ve özellikle Hafik bölgesinde yıkama ve kesme makinalarıyla çalışan büyük bir grup. 48 ve 60 tenör arasında değişen stokları burada özenle ayrıştırılmakta ve satışa hazır hale getirilmekte. Bu grup tarafından toplanan manganez cevheri, gezim sırasında dikkatimi çeken ve 50 metre genişlikte ve karar veremediğim kadar uzun bir alana yapıyan ve gördüğüm en geniş manganez sahalarından biri. Gördüğüm manganez sahaları engellenemeyen bir gelişme göstermekte ve hastalıktan yoksun bir alana yayılmış durumda fakat akaryakıt fiyatlarının yüksek olması karı düşürmekte. Sedat Grubun sahibi son 1 yılda manganez sahalarına 1 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını ve çevrede 200 e yakın madencinin son 2 yıl içerisinde kendilerinden ilhamla maden çalışmalarına başladığını beyan etti

SivasPostası Gazetesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla