Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 23.11.2008, 18:57   #15
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2216 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: 24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü'nde elbette bütün öğretmenleri, öğretmenlerimizi, Anadolu'nun gülen yüzünü dünyaya tanıtan, yüz akımız, eğitime adanmış, fedakâr, cefakâr eğitim gönüllülerini hatırlamamız gerekir.
Onlar hayat cevherlerimizin ve saf güzelliğin temsilcisi masum evlatlarımızın ruh mimarları olan hârika sanatkârlardır. Onlar mermere sûret vermeye çalışan heykeltıraş veya altına, elmasa şekil vermeye gayret eden sanatkârlardan çok daha mühim ustalarımızdır.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hoca'mızın, Avustralya'da bulunduğu zaman orada karşılaştığı Türk okullarının öğretmenlerinin şahsında gurbetteki bütün öğretmenlerimiz için yazdığı şiiri, Öğretmenler Günü münasebetiyle takdim ediyorum.

Gurbetteki Öğretmenler

Öğretmen dervişler çağdaş dervişler

Kılıçsız cihaddır yaptığı işler

Melekler tebrike koşup gelmişler

Allah yolu deyip koşan dervişler

Allah'ın nurunu taşımak için

Birer ampul gibi ışımak için

Muhtacın başını kaşımak için

Dumanlı dağları aşan dervişler

Allah rızasını önceye alan

Karaya, denize, havaya dalan

Her gittiği yerde bir rehber olan

Bir hizmet aşkıyla coşan dervişler

Şehiddir ölenler, gazi yaşayan

Yapıp ettikleri övgüye şayan

Küçükleri seven büyüğü sayan

Hak ediyor şeref ve şan dervişler

Ne vatan hasreti ne evlat ne eş

Bütün insanları bilmişler kardeş

Aydınlık kaynağı bir cömert güneş

İbadette daim, her an dervişler

Allah'ın nurunu söner mi sandın

Mümini yolundan döner mi sandın

Bâtıl gelip hakkı yener mi sandın

Allah'ın nuruyla bakan dervişler

Avustralya, 24 Nisan 2002

Sadece Romanya'ya gidip de dönmeyen eğitim gönüllülerimizden pek çok ismi bir yazımızda saymıştık. Yine de biz hemen aklımıza gelen Yâsin Çalkım, Abdullah Güven (ki daha önceki bir yazımızda belirttiğimiz gibi bu Abdullah Yâsin'in kabrine gitmiş ve şehitlik mesajını almıştı. Onun için Yâsin'in mezarının yanına gömüldü), Adem Tatlı, Erkan Çağıl, Ali Aytekin, Mustafa Doğan, Bilal Kaya, Ramazan Güner, Hüseyin Demirtaş, Cengiz Taştan, Erdal Kirman, Ubeyde Türkyılmaz ve hatırlayamadığımız merhumlara, şehitlere Cenab-ı Erhamürrâhimin'den rahmetler diliyoruz.

ABDULLAH AYMAZ

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla