26.11.2008, 08:46
|
|
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
|
Cevap: ataturk Yasaydi Eger!
Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Al?nt?
Atatürk yaşasa idi,
Şimdi bunların hiçbirini yaşamıyor,böyle bir topici okumuyor olacakdık.zira yukarıda adı geçen sözde tarihçi profosör yalan söylüyor,çünki Atatürk'ü tanımamış araştırmamış.Atatürk zamanında kurulmakta olan BM'in kuruluşu aşamasında,huzuruna gelen devlet erkanına,''böyle bir topluluğa ben gitmem,onlar benim ayağıma gelsin'' demişti.
Eğer atatürk yaşıyor olsa idi;
Bugün,dünyanın süper güç 8 devletinden biri olurduk,''yurtta barış cihanda barış'' ilkesinden yola çıkarak bölgemizde istikrar abidesi,saygın denge unsuru bir devlet olurduk.
Velasılı kelam,Atatürk ömrünün vefa ettiği yere kadar yaşamıştır.Zamanının çağdaş olduğu gibi,20. yüzyılın en büyük lideridir.
Biz onun,öldüğü günde bırakdığı mirasın ne kadarına sahip olduk? falan filan,zaten kimseler ilgi göstermez ilgi çekmesi için biraz magazinleştirmek istedim olmadı.
Bir soru ile bitirelim.
-Sivas çimento abrikası ne zaman kurulmuştur,?
-Bu fabrika neden burda kurulmuş,?
-Kuruluş amacı o yıllar zarfında nedir,?
-Hangi sermaye ile kurulmuştur,?
-Şuanda ne durumdadır.?
|
Gerçeketn çok güzel bir konuya değinmişin, kutlarım.
Atatürk'ün savaşarak kzandıklarını ne yazıkki satarak miras yiyerek bu günlere gelindi, mirasta bitti, ülke borç batağına itildi. Olanda yine her zamanki gibi fakir fukara gariban halka kesildi. Pastanın başındakiler yine yemeye devam. Ülke borç batağında krizle savaşırken, 54 adet lüks 2009 model herbiri 150 bin euro değerinde bakan ve müdür aracı alınıyorsa bu apaçık bir örneğidir. Krizi başka yerde aramaya gerek yok!!!
Bu ülkeye sanırım yeni bir Atatürk daha gelmesi lazım, çünkü en zor anlarda bir güneş gibi ülke üzerine doğan Atatürk, gibi bir lidere acilen ihtiyaç var...
|