Alıntı:
haticeözlü Nickli Üyeden Al?nt?
seva arkadaşım durum senin düşündüğün kadar basit değil.tasarruf demişsin ne tasarrufu güzel kardeşim ben her ay birdaha ki aya borçlu geçiyorum.
okul masrafı senin sandığın gibi devletin verdiği(allah razı olsun)kitaplardan ibaret değil.devletin verdiği kitaplara hiç baktın mı bilmiyorum ama çok yetersiz.içlerin de bilgi denen hiç bir şey yok.e o zaman ne oluyo öğretmenler kaynak kitap istiyo.test dergileri istiyo.onlarda yetmiyo kursa gönderiyorum çocuklarımı.iki çocuğumun günlük okul masrafı 10 ytl.(ek masraflar hariç.)sonra okul aydatı,her ay ödenen fotokopi parası,devletin ödeyemediği elektirik,su,yakıt paralarınında biz velilerden alındığını biliyomusun.ben 2 yıldır okula 20+20=40ytl den bilgisayar parası ödüyorum.ortada bilgisayar yok.bu senede istiyolar vermedim vermiycemde.daha neler neler.devlet bana ayrıyetten işte yemem için yemek parası vermiyo.benim günlük yemek masrafım 3 ytl.kredi kartlarımı genelde büyük market alışverişlerinde kullanıyorum.oda bir daha ki aya devrediyo.
yani anlıycan güzel kardeşim ne kadar sıksakta birikim yapamıyoruz.
ama ben de umutluyum.bugünler geçecek.insanlar gülmeye başlayacak.eminim güzel günlerde gelecek.
|
Hatice kardeşim bunlara ne anlatırsan anlat anlamazlar yada anlamamazlıktan gelirler. Bak topici baştan ayağı bir denetle zamanın varsa tabiki neler yazılmış. Yani anlaşılmayacak gibi değil.
Onlar ezberden vazgeçeceğe benzemiyorlar.
Bu ülkede üretim yok, hep hazır tüketim.
İhracatımız 100 m. dolar, ithalatamız 160 m.dolar (istatistik verileri)
Bu ülkeyi 7 yılda borç batağına 220 m.dolardan 500 m. dolara bunlar getirdi. IMF lerden borç paralar alıp sonrada batan belediyelerine, halka yardım bahanesiyle erzak paketleri ve üzerinede bilmem ne belediyesi armağanıdır yazıp , bedava kalitesiz kömürler yollayıp hava kirlenmesine neden olmak bunlar hep birer oy uğruna yapılan yalnışlar.
O paralarla iş sahaları yaratma yerine çıkarları için avanta olarak dağıtmışlardır.
Yalnış siyaset yalnış politikalar sonucu bu ülke Üretim yapamıyor.
Bu ülke krizden kurtulurmu amacım asla felaket tellalığı değil yapılan yalnışları görmek ölü toprağı serpilmiş ülkem insanını birnebzede olsa bir kişide olsa gerçek anlamda bilgi sahibi olmasıdır. Bu ülkede "Bilgililer ilgisiz, ilgililer bilgisiz " olduğu sürece bu krizleri daha çok yaşayacağız, bende senin gibi iyi dileklerimi belirtiyorum, başka bişe gelmiyor çünkü elimizden.