Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?
Seva sana bazı sorular sorucam:
Daha bugün bir fabrika işten çıkarılan 400 işçisi tarafından işgal edildi neden?
Mercedes Türkiye'deki fabrikasının üretimine ara verdi, işçiler ücretsiz izine çıkartıldı 5 hafta, neden?
Good Year üretime ara verdi ve işçileri ücretsiz izinde 2 ay, neden?
Bekaert Çelik fabrikası ara verdi üretimine ve 17'sinde yeniden başlamayı planlıyordu, başlayamadı, neden?
4 gün önce Çorlu'da üretim yapan 113 deri fabrikasından 50'si üretime belirsiz ara verdi ve 500 kişi ücretsiz izne çıkartıldı neden?
Petkim bile bakın hükümetin yok pahasına sattığı Türkiye'nin en büyük şirketi Petkim bile 3 ünitesinde üretimi durdurdu neden?
Tofaş Fiat 6 ay boyunca her ay 1 hafta üretimine ara verme kararı aldı, işçiler aylıklarının 1 er haftalıklarını alamayacak neden?
Bosh Fren Türkiye'deki fabrikalarında üretimi durdurdu 200 kişi işsiz neden?
İplik fabriklalarını söylemiştim, Antep'te yaşananları, Adana'da sadece 2 haftada 8 fabrika kapandı neden?
Hadi hepsini geçtim bunlar gibi isim isim sana onlarca fabrika ismi verebilirim kapanıp işçileri işsiz kalan sadece şunu soruyorum CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu bile mobilya atölyesini kapattı, 120 işçisinden 96'sını işten çıkarttı neden?
Şu yapıldı bu yapıldı diyorsun elektiriğe zam yapılmadı diyorsun, geçmiş dönemde Türk Milletinin kendi dişi ile tırnağı ile yaptığı kamu mallarını haraç mezat satarsan ve eritirsen, ülke ekonomisini o kaynaklarla ayakta tutar ve el parasını ülkemde tutacam diye faizlerle bu kadar oynarsan adamlarda bir kriz çıktımı parasını alır kaçar seninde borsan böyle çakılır. Bak şimdi Türkiye 2001 yılında bir kriz yaşadı ve bir mali disipline girdi, o program 2006 yılında bitti ve o tarihten bu yana Türkiye'nin bir mali politikası yok, sadece geçmişte yapılanları satıp hazırdan yiyor aman ülkeme sıcak para girsin diye 1000 takla açıp duruyor, bu liberalist ekonomi politikasıdır, Türkiye gibi öz kaynağı düşük ve yerli üretimi az olan ülkelerde kullanımı son derece tehlikelidir çünkü bir anda kapitalizmin kölesi olursun, kendin üretmezsin, kendin fabrika kurmazsın yabancılara açtırır onlarda ülkelerindeki bir hareketlenmede yada kendi şahsi çıkarları ön görünce kaçar gider ülkesine parasını alıp. Türkiye güdümlü ekonomi politikası uygulamalıdır, geçmişte uygulamış 20 sene sorunsuz işlemiştir, Türk milletinin örfü adeti gereğide zaten yaşam şekli ve standartlarına uygun bir ekonomik sistemdir.
Türkiye'de kriz vardır ve anket zaten gerekeni söylemiştir.