Cevap: YENİ SİGARA YASASI
Sigara tiryakisi değilim, ama ara sıra kullanıyorum. Bir paket 15-20 günde ancak biter sürekli sigara kullanan birisi değilim.Zaten astım rahatsızlığım var , sakıncalı.Sigaralı kalabalık ortamlarda bulunamıyorum.
Bence bu karar abartılmış. Yok daha neler... Yasaklarla birlşey elde edilmez.
Ben bu kanunu çıkaranlara diyorumki!
Yasaklar arzu uyandırı, yasaklarla sigara terkedilmez.Eğer vatandaşın sigara içmesi istenmiyorsa onlara sigaranın zararlarını anlatan eğitim seminerleri verilmelidir. Yazılı ve görsel basında bu konuda sık sık aydınlatıcı
bilgiler olmalıdır.Unutmayalımki her zaman herşey beyinde biter.Önemli olan sigaranın zararını o kişi beyinde bitiriyormu,işte gerçek budur. İlkönce psikolojik olarak buna inanması gerekir. Bir çocuğa " Bu oyuncağı alırsan üzerindeki sivri ve kesici maddeler sana zarar verir" derseniz o oyuncağı hemen b ırakır. Ama tam aksine o çocuğa " Bu oyuncağı almanı yasaklıyorum sana hııı" derseniz o çocuk ne yapıp yapıp ısrarla o oyuncağı almaya çalışacaktır.
Önemli olan da bence budur.
Sigaradan uzaklaştırmak yasaklarla değil, eğitimle çözümlenir diye düşünüyıorum ve bu kanunu tasvip etmiyorum.
Elbette sigara içmek zararlı, sigara içenlerde bunun bilincinde ama vazgeçemiyorlar. Temennim inşallah günün biirinde doğru kararı verip kendi öz iradeleri ile kendisinin, ailesinin ve çevresinin zarar görmemesi için sigarayı yasaklarla değil kendi kendine bırakmalarıdır..
Sağlıklı olmak için lütfen SİGARAYA HAYIR diyelim....
|