Cevap: Bize ne Gazze'den!!!
Bu gazeteler, haber ajansları alıyorlar bir cümleyi kafalarına göre yorumlayıp manşet atıyor, saptırıyorlar. Ben konuşmayı baştan sona izledim, burdanda okuyoruz adam bize ne Gazze'den diye bir laf söylemediki.
Bakın tekrar okuyun "Başbakan, Mahmud Abbas'ı suçluyor. Bu suçlama haklı mıdır, değil midir? O suçlamalara girmeye başlarsak, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile Hamas arasındaki çatışmada, taraf olmayı içimize sindirirsek çok yanlış iş yapmış oluruz. Başbakan, kaptırdı gitti... Hamas'tan sonra da FKÖ'ya da Mahmut Abbas'a meydan okumaya başladı. Bizim işimiz mi? Bizim işimiz, 70 milyonu, Türkiye'yi düşünmek. Türkiye, duygusal davranma hakkına sahip değildir. Soğukkanlı olmak durumdayız. Kendimizi oradaki tartışmaların tarafı haline dönüştürmemeliyiz" yani Hamasla Filistin Kurtuluş Örgütü arasındaki çatışmanın tarafı olma diyor, İsrail ile Filistin arasındaki savaşa taraf olma Gazze'den bize ne demiyorki, Gazze ile ilgili olarak "bu konuda insani tepkinin gösterilmesini ama “din, ırk çatışmasının parçası haline getirilmemesini" söylüyor ki bu savaş din ya da ırk savaşı değildir bencede. ABD'nin ortadoğudaki politikalarını uygulamak için ortaya koyduğu bir politikanın sonucudur. Eğer din savaşı olsaydı Chavez bu kadar tepki göstermezdi heralde.
Ha bana kalırsa burada Baykal'ın yanlış sözleri vardır, İnsani tepkinin gösterilmesi gerekli diyor, nedir bu insani tepki? Bunu açması gerekli, protesto mu? Nota vermek mi? Asker yollamak mı? Bence verilecek en iyi insani tepki Büyükelçisini postalamaktı ama yapamadık.
Biz hiçbir inanca, hiçbir dine, hiçbir ırka karşı husumet içinde olmamıza yönelik bir kampanyayı hoşgöremeyiz diyor, işte en büyük yanlışı bu, tamam din savaşı olarak görmeyelim o zaman sen anti emperyalist yönünle işgalciliğe karşı ol, haklısın tuzağa düşmemeliyiz ama yapılanlarda İsrailin yanına kalmamalı....
Saygılar...