02.02.2009, 09:12
|
|
|
Usta Yiğido
ErdalGüler Şuan
Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Tournaments Won: 5
Tecrübe Puanı: 865 
|
Cevap: Başbakan Rest Çekti!!!
Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt?
Arkadaşım tamam sen alkışla sana birşey dediğimiz yok.
Başbakanın verdiği tepki kimine göre haklı kimine göre haksız insanlar burada fikirlerini yazıyor değilmi?
Bu tepkiyi orada açık oturumu yöneten kişiye ve İsrail cumhurbaşkanına kendine karşı yüksek sesle konuştuğu ve zamanı kısa verdikleri için değilmi?
Tamam tepkisinde haklı olabilir birşey dediğimiz zaten yok, fakat daha değişik bir tepki verse dahamı iyi olurdu, oda ayrı bir konu ve tartışılan da o zaten.
Bu olayı sanki bir savaş kazanmış gibi abartılmasına yok fetih yok bilmem ne gibi yapılmasına verilen eleştiriler var.
Siz bir ülkeyle her alanda işbirliği yapacaksınız, telefonda dostane görüşmeler yapacaksınız, ticari ve müttefik alanda hiç bir problemimiz yok diyeceksiniz sonra da bak ben açık oturumda nasıl bağırdım diyeceksiniz.
Demezlermi "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu"
Orada o haraketi yaptı başbakan, gelir gelmez acil bir toplantı yapıp Katil İsrail'le tüm ilişkilerimizi donduruyoruz, hatta büyükelçilğimizi de çekiyoruz Onlar müslüman kardeşlerimizi katlediyor deseydi, işte o zaman ben anlardım fetih etmeyide zaferide. Ve ellerim kızarana kadarda başbakanı alkışlardım işte, anlatmaya çalıştığımda bu işte. Sapla saman buraad karışmış durumda bu kısımı ayırmak gerek sanıyorum.
.
|
Arif bey, şurada bir mevzu varki, bu tavrı ülke olarak yıllardır hasretle bekliyorduk. Bunu kim yaparsa yapsın aynı eda ile ülkemizde karşılanırdı. Cesaret gösterip Sayın Tayyip Erdoğan yaptı ve halkta onun arkasında olduğunu gösterdi. Siz bu sözlerinizle Türkiye'nin savaş yapması gerektiğini söylüyorsunuz. Yani ben onu anlarım. Burada başbakan ben fetih yaptım demedi, bunu halk söylüyor. Önceki yazılarımda da dedim ya belkide bazı insanları bu kadar derinden yaralayan bazılarının bunu yapamayışı, yapan kişiyide kabullenemeyişi vede doğal olarak bunun bile bir karalama kampanyasına dönüştürülmesi. Gerçekten üzülüyorum. Muhalefet olmak lazım ama bununda bir ölçüsü olmalı dün bu haksız deyip bugün bu haklı denilmememli işte bu siyasettir. Bunu yapanlar asıl iç siyaseti kullananlardır. Ve kara siyaset anlayışı budur. bunu yapanlar kim acaba, herkes görüyor kör değil... Ayrıca biz savaş istemiyoruz. söyledikleriniz bizim savaşa girmemiz demektir. Ama eminimki gerekirse o dediklerinizde olur bir gün, ama şimdi değil, şimdilik bu büyük bir zaferdir... Kabullenmek lazım sadece yapılan bu şerefli davranışı başka birşey demiyorum...
Başbakan'ın bir sözü ile yazımı bitiriyorum,
"Yumuşak başlıyım. Ama uysal koyun değilim."
|