Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - CHP'NİN KURAN KURSU AÇILIMINI SAMİMİ BULUYORMUSUNUZ?
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.02.2009, 16:20   #36
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 816 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart CHP, ‘Her mahalleye Kur’an kursu’ açılımında kendiyle çelişti.

CHP, ‘Her mahalleye Kur’an kursu’ açılımında kendiyle çelişti. CHP’li Belediye Meclis üyesi Öztürk’ün açtığı dava üzerine geçen yıl Ekim ayında Danıştay belediyelerin kurslara yardım etmesini durdurdu.

CHP’NİN çarşaf açılımından sonra Kur’an Kursu açılımı da ‘fos’ çıktı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da destek verdiği Kocaeli Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen’in ‘her mahalleye Kur’an kursu’ açılımı tartışılırken, CHP’nin belediyelerin Kur’an kurslarına yardım etmelerine ilişkin düzenlemeyi iptal ettirdiği ortaya çıktı.

İDARİ MAHKEME ‘AYKIRI DEĞİL’ DEDİ

ÇANKAYA Belediye Meclisi ve aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüsamettin Öztürk ve arkadaşları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Ekim 2006’da aldığı ve eğitime destek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an kurslarına yardım edilmesi yönündeki kararını yargıya taşıdı. Ankara 14. İdare Mahkemesi, davayı reddetti.

DANIŞTAY UYGULAMAYI İPTAL ETTİ

CHP’Lİ Öztürk ve arkadaşları karara itiraz ederek Danıştay’a başvurdu. Danıştay 8. Dairesi, 11 Ekim 2008’de temyiz başvurusunu görüşerek, İdare Mahkemesi kararını bozdu. Danıştay, bozma gerekçesinde Kuran Kursları’na yardım yapmanın belediyenin yetki ve görevi olmadığını belirterek, kamu yararı bulunmadığı için ‘dava konusu işlemde hukuka uyarlık’ bulunmadığına karar verdi.

Belediye Meclis kararını iptal ettiren Meclis üyesi Hüsamettin Öztürk, konuya sessiz kaldı. star’ın sorusuna Öztürk, ‘Demek bu konuyla ilgili aradınız’ diye cevap verdi.

‘Kurslarla mücadele dersi’

CHPNİN 14 Mart 2007 yılı Merkez Yönetim Kurulu raporunun faaliyet bölümünde, ‘Bu dönemde iktidar partisine mensup belediye başkanlarının keyfi uygulamalarına, özellikle yeşil alanları, parkları, belediye arazilerini dini örgütlere tahsis ederek kuran kursu adı altında faaliyetlerde bulunmalarına karşı mücadele eden il başkanlarımıza ve muhalefette olduğumuz belediye meclislerinde görev yapan belediye meclis üyelerimize, talep ettikleri konularda, mevzuata ve prosedüre ilişkin bilgiler iletilmiş, hukuki destek ve mevzuatla ilgili bilgiler aktarılmıştır’ ifadeleri yer aldı.

Sirmen projesini müftüye anlattı

CHPKocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, her mahalleye bir Kur’an kursu projesini İzmit Müftüsü Halil Uzun’a anlattı. Türkiye’de Kur’an kurslarının denetimsiz ve yetersiz yapıldığı için böyle bir ihtiyacın ortaya çıktığını belirten Sirmen, şunları söyledi:

‘Biz bunu siyasetin dışında hiçbir beklenti içinde olmadan belediyenin görevidir diye gündemimize aldık. Tabi bununla birlikte çok sıkıntıların olduğunu da biliyoruz. Bu sıkıntıları da sizlerle birlikte aşacağız. İmam evi sıkıntısına kadar her türlü sorunu gidermeye çalışacağız. Bunları sizinle paylaşmak için geldim’ dedi.

Projesinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından desteklendiğinin hatırlatılması üzerine Sirmen, doğru işi herkesin desteklediğini söyledi. Müftünün de böyle bir ihtiyaç olduğunu söylediğini hatırlatan Sirmen, şöyle konuştu: ‘Doğruyu herkes destekler. Doğru proje olduğunu sayın müftüm de ifade etti. Böyle bir ihtiyaç var. Biz Diyanet’in belirlediği mekanları hazırlayacağız, 15 kişi başvurduğunda görevliyi müftülük gönderecek. Bu hizmet karşılanmış olacak.’

Sirmen projesinin Kuran Kursu açılımı olmadığını aslında Mahalle Evleri bünyesinde Kuran Kursu açılabilmesi olduğunu söyledi.

Sirmen’e teşekkür eden Müftü Uzun, böyle bir kurs merkezinin açılması durumunda eleman ataması yapabileceğini aktardı.

kyank:star