Cevap: Öğrencilerin CHP'ye 'burs öfkesi' dinmiyor
Yani konuyu değerlendirirken gazete haberlerini değil gerçekleri gözönünde, hayatın ta kendisini gözönünde bulundurursak daha doğru sonuçlara ulaşırız....
Sorular soralım.
1.CHP anayasa mahkemesine belediye bursları ile ilgili başvurmuş mudur?
2.Başvurdu ise başvuru içeriği nedir?
3.Sonucunda Belediye bursları kesilmiş midir?
4.Kesilmedi ise burs vermekten vazgeçen belediyeler neden vazgeçmiştir?
Cevapları verelim mi arkadaşlar hep beraber... Ama kendimizi kandırmadan siyasi olarak düşünmeden.
Benim Cevaplarım:
1. Evet Başvurmuştur.
2. Belediyeler kafalarına göre burs veriyordu, haklı haksız olur olmadık adamlar burs alıyordu. O bakımdan bu bursların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu kontrolünde ve aracılığı ile verilmesi gerektiğini söylemiştir.
3.Kesilmemiştir, tüm belediyeler sorunsuz olarak burslarını vermektedir.
4.İstanbul Belediyesi'ne kalırsa Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karardan dolayı burs veremiyorlar, oysa bütün belediyeler burs verirken neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi veremiyor??? Belgelerin teslim tarihi ve anayasa mahkemesi kararı mevzusundan bahsediyorlar, bu karar burs verilmesine engel olsa bile henüz resmi gazetede yayınlanmadığından o şekilde etkilemesi imkansız... Bahane uyduruyorlar... Sonuç olarak haberde bahsi geçen arkadaşlarımızın CHP'ye tepki göstermesi gerekmez ki tüm öğrenciler bunun farkında çünkü sınıf arkadaşı Kadıköy Belediyesinden burs alırken kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi bursu kesilmişse bunun nedeninin CHP olmadığını biliyor...Kim bilir röportaj yapılan öğrenciler belki yoktur bile... Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gerçekten burs vermemesinin nedeni nedir???
İşte bazı tahminlerim olmasına rağmen onu bende bilmiyorum...Galiba Topbaş'a sormak gerekecek...
Saygılar...