Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 20.02.2009, 22:41   #3802
mehmetacik58
Usta Yiğido
 
mehmetacik58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
mehmetacik58 Şuan mehmetacik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.12.2011 20:28

Üyelik Tarihi: 05.02.2008
Yaş: 59
Mesajlar: 792
Tecrübe Puanı: 720 mehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISImehmetacik58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

ETİN AĞIRLIĞI YÜZDE 35 ARTIYOR

Sektör temsilcileri, yıllık tüketimin 750 bin tona ulaştığı Türkiye'de kırmızı ete kanserojen madde katıldığını iddia ediyor. Gıda ürünlerinin imalatı sırasında kárı artırmak için yapılan hilelere kırmızı et de eklendi. Kırmızı et terbiye edilirken su ile birlikte enjekte edilen "Bradmix" adlı kimyasal etin ağırlığını artırıp parlak bir görüntü veriyor. Islatılan ete enjekte edilen bu kimyasal madde etin ağırlığını yüzde 35 oranında artırıyor.

Bu kimyasalın son üç yıldır Türkiye'de bazı et üreticileri tarafından kullanıldığını söyleyen uzmanlar Bradmix'in kanserojen olduğunu da iddia ediyor.

Türkiye, Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Erdal Bahçıvan ise bazı üreticilerin teknolojiyi insan sağlığını tehdit edecek şekilde kullandığını belirterek "Yapılan hileleri artık hayal bile edemiyoruz. Maalesef kırmızı ete yönelik yapılan bu haksızlığı son zamanlarda bizde duymaktayız" dedi.

özellikle büyük şehirdeki dostlara
mehmetacik58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla