Cevap: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI
ETİN AĞIRLIĞI YÜZDE 35 ARTIYOR
Sektör temsilcileri, yıllık tüketimin 750 bin tona ulaştığı Türkiye'de kırmızı ete kanserojen madde katıldığını iddia ediyor. Gıda ürünlerinin imalatı sırasında kárı artırmak için yapılan hilelere kırmızı et de eklendi. Kırmızı et terbiye edilirken su ile birlikte enjekte edilen "Bradmix" adlı kimyasal etin ağırlığını artırıp parlak bir görüntü veriyor. Islatılan ete enjekte edilen bu kimyasal madde etin ağırlığını yüzde 35 oranında artırıyor.
Bu kimyasalın son üç yıldır Türkiye'de bazı et üreticileri tarafından kullanıldığını söyleyen uzmanlar Bradmix'in kanserojen olduğunu da iddia ediyor.
Türkiye, Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Erdal Bahçıvan ise bazı üreticilerin teknolojiyi insan sağlığını tehdit edecek şekilde kullandığını belirterek "Yapılan hileleri artık hayal bile edemiyoruz. Maalesef kırmızı ete yönelik yapılan bu haksızlığı son zamanlarda bizde duymaktayız" dedi.
özellikle büyük şehirdeki dostlara
|