Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 21.02.2009, 09:51   #3836
cafer_ank
Yiğido
NO AVATAR

cafer_ank Şuan cafer_ank isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.04.2009 01:02

Tecrübe Puanı: 606 cafer_ank FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: GÜMÜŞDERE'LİLERİN SOHBET ALANI

Köyün sorunları arasında herkesin malumu olan sosyal huzursuzluğun yanında en önemlisi ekonomik sorunudur.
Mevcut huzursuzluğun geçici olduğunu düşünüyorum.
Asıl nasıl yapmalı ne yapmalı da ekonomik durumu düzeltmeli diye düşünmeliyiz.
Benim buradan söylediklerimin tam isabetli olamıyacağını da düşünerek;
kendimce eksik gördüğüm konu mevcut imkanlarını ticarete dönüştürememsi geliyor bana.
İklim koşulları ve imkanlar açısından bizden çok fakir köyler gördüm.
Melesa Konyanın Karapınar ilçesine gittim Konyada çalıştığım dönemde öğrencilerim vardı
kelimenin tam anlamıyla çölde yaşıyorlar toprağı eksende hiç bir şey bitmiyor
sadece hayvanlıcıkla geçiniyor.
Ama hayvancılığı profesyonel yaptıkları için ekonomik durumları çok iyi çocukalrını da herkes okutuyor.
Siirt ve Batmanda gittiğim köylerde de arazinin dağlık olması tarıma elveriş yerlerin az olması ikliminde kavurucu sıcak olmasından dolayı bitki bitmiyor onlarda sadece küçükbaş hayvanlıkla geçiniyorlar.
Büyükbaş hayvanın etini bile yemediklerini hayretle gördüm.
Ama kuzu ve bizim toklu dediğimiz hayvanlardan buryan kebabını üretmişler ekonomik durumlarını bence olumlu etkilemiş bir köylü dediki ben hergün beş koyun satarak geçiniyorum dedi başka gelirim yok dedi ama maddi durumu çok iyii çünki gelir sürekli olduğundan bence az değil.
Bizde bir köylü herşeyle uğraşıyor ekin, havancılık, işçi olarak çalışma, traktor vs belki bir şeyde uzmanlaşsalar diyorum, onu da ticarete dönüştürseler daha faydalı olur sanıyorum.
Yinede ben bilmem diye düşüğünüyorum çünki 30 yıldır köyden ayrıyım.
Sorunları yaşayan insanlarla kounuşarak çözmeli bizde onalar dışardan bakıyoruz siz dışardan böyle görünüyorsunuz demeli
Saygılarımla.
cafer_ank isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla