Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - En Son İzlediğiniz Film/Filmler
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.03.2009, 12:01   #50
Merkez_Alperen
Usta Yiğido
 
Merkez_Alperen - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Merkez_Alperen Şuan Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.09.2012 11:23

Üyelik Tarihi: 03.01.2009
Mesajlar: 676
Tecrübe Puanı: 706 Merkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOKMerkez_Alperen FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: en son izlediğiniz tavsiye ettiğiniz vizyon filmleri nelerdir ? ve yorumların

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


Çanakkale Savaşı, hem Türkiye hem dünya tarihi için özel önem taşır. Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ulus olmalarını sağlamış, Sovyet devrimine zemin hazırlamıştır. Mustafa Kemal gibi bir lideri tarih sahnesine taşırken Wınston Churchill’i de II. Dünya Savaşı’na kadar tarih sahnesinden silmiştir. Tarihin en büyük ikinci kara çıkarma harekatı yapılmış, ilk kez kara, deniz, hava koordinasyonu yoğun olarak kullanılmıştır. Savaşan tarafların her yıl bir araya gelerek andığı bu savaş, insanoğlu’nun en kanlı çatışmalarının yanı sıra insanlığın en fazla yüceldiği anlara sahne olmuştur.

Bütün bu sebeplerle Çanakkale Savaşı’nı dünya hiç bir zaman unutamamış, bu konu bir çok şekilde defalarca işlenmiştir. Ama tarafsızlık ve çok yönlülük genellikle atlanmıştır. Bu film Türklerin çektiği acıları, gösterdikleri kahramanlıkları, bireysel dramlarını dünyaya anlatacak fakat bunu objektifliği bırakmadan savaşın tüm taraflarının askerleriyle birlikte ele alarak yapacaktır. Farklı uluslardan bir kaç askerin hikayeleri etrafında anlatılacak öyküyle bir taraftan savaşın genel hatlarını, tarihi önemini verirken, bir tarafta ülkesinden çok uzağa, hiç bilmediği bir düşmana karşı savaşmaya gelmiş askerleri, bir tarafta vatanını kaybetme tehlikesine karşı savaşan, ölüme yazgılı askerleri tanıyacağız. Ünlü aktörlerin seslendireceği mektuplar, anılar ve notlar sayesinde siperdeki askerin duyguları, derindeki endişesi, geride bıraktıklarına özlemleri verilecek, arşiv fotoğraf ve filmlerle, yeniden yaratılacak siper ve çadırlardaki canlandırma sahneleriyle kulakları sağır, gözleri kör eden bir bombardıman altında yaşadıkları hissettirilecektir. Zaman içinde tarafların bir kaç metre ötesindeki düşmanı tanımaya başlamaları, aynı acıları paylaşmalarıyla daha da ilginçleşen insan öyküleri filmin ana kahramanları ve konularıdır.

Yaklaşık 6 yıllık bir ön hazırlığa dayanan film için İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye arşivlerinde araştırma yapılmıştır.
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Merkez_Alperen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Merkez_Alperen'e Teşekkür Ediyor...