Cumhuriyet Halk Partisi Seyrantepe Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu burada yaptığı konuşmada su parası almayacağını söyledi
Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Belediye başkan Adayı Halit Mete Oltulu seçim çalışmalarını Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile birlikte sürdürüyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Oltulu ve Milletvekili Özdemir Seyrantepe Mahallesi seçim bürosu açılışına katıldı. CHP heyeti açılış öncesi kahvehane toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada ilk olarak söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Renda Deniz bir seçim döneminde olduklarını ve şehri idare edecek kişileri seçeceklerini söyleyerek, "Rahmetli Süleyman Çanka nasıl sevildiyse, hala nasıl anılıyorsa benim arkadaşım Halit Mete Oltulu da onun izinden gidecektir" dedi.
Deniz'in ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise ülke gündemini değerlendirdiği konuşmasında türkiyenin tarihinin en kritik sürecinden geçtiğini söyledi. Özdemir’in hedefinde AKP iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da vardı.
Son olarak söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Halit Mete Oltulu da 25 senedir Sivas’ta oynanan oyunların olduğunu söyledi. Oltulu "Ben su uzmanıyım 4 Eylül Barajı'nı yapıp yönetmek Sivas'ı yönetmekten daha zor ama ben Sivas sevdalısıyım. Ben abilerimin amcalarımın sağ cebinden para alıp sol cebine para koyamıyorsam ben o abilerimden para almam bundan dolayı da onlardan su parası almayacağım" şeklinde konuştu.
Oltulu ayrıca Başbakan Recep Tayip Erdoğanın "Ağaç kesenin kafası kesilir" sözüne de değinerek “Önce o yanındakilere baksın, yanındakilerin kafasını kessin" dedi. Konuşmaların ardından Seyrantepe Mahallesi seçim bürosunun açılışı yapıldı.