Alıntı:
altuntas58 Nickli Üyeden Al?nt?
29 Martta yapılacak yerel seçimlerde, seçmenlerin yalnızca üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan bir kimlikle oy kullanabilecek olamsı çok iyi oldu en azından herkesin kimlik numarası belli olur
|
benim bir sekreterim var sıkı akpli akşama kadar atışırız, 22 temmuz seçiminden önceydi, bir sabah aylar öncesinden izin istedi hayırdır deim muhtarlık gak guk işim var dedi, bir baktım nüfus cüzdanı yeniliyor hayırdır ayşo dedim niye yeniledin hiççç dedi diğeri eskimişti dedi, meğer seçim gelince bu tc kimli nosu çıkınca itiraf etti işin ne için yapıldığı belliymiş, akp aylar öncesinden böyle bir yasak olacağını bildiği için tüm tabanını uyarıp gizli gizli kimlik nolu nüfus cüzdanlarını yeniletmiş, sonra çevreme baktım kırk kişiye yakın chp ye oy verecek insana sordum kimsenin ne haberi var nede kimliğinde tc nosu var, çoğu işinde gücünde insanlar vergi verip devletle bankayla işi gücü hergün olan insanlar sonra pess dedim, bu bir art niyet demokrasi falan istedikleri yok bunların,
ayrıca 22 temmuzdan bir yıl önce eşimle ist gaziosmanpaşada evlilik sonrası yeni cüzdanlarımız almak için sultançiftliği nüfus idaresine gitmiştik abi sabah içeri girdim 150 - 200 kişi sıra almış yeni kimlik çıkartıyor, allah inandırsın yarısı şafi kürt, hepsi türban çarşaf baş örtülü hanım ve eşleri , kimlik alma peşindeler memura sordum burası hergünmü böyle diye yok abi dedi hergün vatandaş gelsede sohbet etsek derdik diyor memur canımız sıkılır aşağıya çayocağına iner otururduk diyor ne olduysa dün bugün oldu diyor, ben o zaman anladım bu işi nasıl örgütlediklerini, parti toplantılarında kadın günü gençlik günü vs toplantılarda ağızdan ağıza söylenip anında dağılmış bir bilgi neticesinde hareket ettiklerini gördüm, bu gizli öç alma hazırlığı gibi birşeydir, çıkacak kanunu bilip ona göre kendi tabanını hazırlayıp diğer kesimleri gaflet uykusunda yakalama duygusu malesef,
bravo dedim bu adamlara ama korkmadım değil, niye ısrarla muhtarlık seçimlerini özenle 20 yıldır hazırlanıp aldıkları ortaya daha yeni çıkıyor, herkesi tek tek tarayıp sandığa götürebiliyorlar, çünkü ellerinde devletin tüm kayıtları var artık,
bu faşizmede götürür bizi başka şeyede eğer kötü niyetli kullanılıra eğer kökü dışarda birilerine hizmet ederse doğru dürüst dikkate alınması gereken bir durumdur içinden geçtiğimiz bu yıllar millet olarak