Cevap: Sivas'ta Gergin Bekleyiş
ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA), Muhsin Yazıcıoğlu'nun da kaza geçirdiği helikopter modeli olan Bell 206 tipi helikopterler için 19 Mart 2009 tarihinde acil koduyla bir uyarı yayımladı.
Amerikan Federal Havacılık Kurulu'nun 2009-07-52 madde numaralı 19 Mart 2009 tarihli uyarı mesajında, 206 serisi helikopterlerin mekanik aksamındaki bir parçada sorun olması veya yanlış yerleştirilmesi halinde uçulmaması gerektiği açıklandı. Bu parçanın kontrol edilmesi gerektiği acil mesajıyla duyuruldu. Bu parçadaki sorunun fark edilmemesi halinde pilotun helikopterin kontrolünü yitirebileceği belirtilerek uçuştan önce aşınmış olan parçanın da değiştirilmesi gerektiği dile getirildi.
Akıllarda soru işareti bırakıyor bu açıklamalar, Muhsin Yazıcıoğlu ilk defa helikopter kullanıyor hemde kullanmak istemediği halde, kazadan 15 saat geçiyor daha enkaza ulaşılamıyor. Burası Türkiye !!!
__________________
(Yumhil vela yuhmil)
Ertuğrul Özdemir
Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
|