Çanakkale Savaşlarının 94. yılı dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye dördüncüsü olan ilköğretim öğrencisine, ödülünü almak üzere Çanakkale΄ye gitmesi için Sivas΄ın Hafik Kaymakamlığı destekte bulundu.
Hafik ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8-A sınıfında eğitim gören Sevde Kayış, Çanakkale Savaşları΄nın 94. yıl dönümü anma törenleri kapsamında Türkiye genelindeki ilköğretim okullarında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasına şiir dalında katıldı.
΄΄Çanakkale΄ye Bakıp ...΄΄ adlı şiiriyle yarışmada Türkiye dördüncüsü olan Kayış, mansiyon ödülüne layık görüldü.
Çanakkale΄ye ödülünü almak için refakatçisiyle birlikte gitmek isteyen küçük öğrenci, maddi sıkıntıyla karşılaştı.
Anne ve babası ayrı olan ve annesiyle yaşayan Sevde Kayış΄ın yol parasına maddi gücü yetmeyince durum kaymakamlığa iletildi.
Bunun üzerine harekete geçen kaymakamlık Sevde Kayış ve refakatçisinin Çanakkale gitmesi için yol masrafını üstlendi. Hafik Kaymakamı İlyas Memiş, Çanakkale΄ye gitmeden önce makamında kabul ettiği Sevde Kayış΄a çeşitli konularda öğütlerde de bulundu.
Daha sonra Kayış, ödülünü almak üzere Çanakkale΄ye yolcu edildi.